Tysklands försvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer. Arkivbild.

Tysk minister bekräftar amerikanskt tullhot

EkonomiTT-AFP

Den tyska försvarsministern Annegret Kramp-Karrenbauer bekräftar att USA hotat med att införa 25 procentiga tullar på europeiska bilar om man fortsätter att stödja Irans kärnenergiavtal.

Det uttrycket eller hotet, om du vill, existerar, sade Annegret Kramp-Karrenbauer, på en pressträff i London.

Washington Post rapporterade på onsdagen att USA kom med hotet om tullarna bara en vecka före det att Frankrike, Tyskland och Storbritannien riktade anklagelser mot Iran gällande brott mot kärnenergiöverenskommelsen från 2015, JCPOA.

USA lämnade överenskommelsen 2018 och återinförde därefter sanktioner mot Iran. Som svar har Iran gradvis börjat överge flera av de begränsningar som stipulerats i avtalet.

Frankrike, Storbritannien och Tyskland meddelade på tisdagen att man vidtagit åtgärder för att rädda kärnenergiavtalet. EU har inlett en process för att lösa meningsskiljaktigheter mellan avtalets parter.

Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif anklagade de tre europeiska länderna på Twitter för att ha sålt ut kvarlevorna av JCPOA för att undvika Trumps tullar.

About Sten

Check Also

Bankchef ser lägre kreditförluster än befarat

EkonomiTT Bankerna kommer sannolikt förlora mindre pengar på företagsutlåningen än befarat. Bolagen har betydligt bättre …