Home / Utrikes / Europa / Tyskland för samtal om militärinsats i Syrien
Ett flygplan i det tyska flygvapnet. Tyskland för diskussioner med USA och europeiska allierade om en eventuell militär insats i Syrien. Arkivbild

Tyskland för samtal om militärinsats i Syrien

SyrienTT-Reuters

Den tyska regeringen uppger att den för samtal med USA och europeiska allierade om en eventuell militär insats i Syrien ifall regimen i landet använder kemiska vapen i den rebellkontrollerade provinsen Idlib.

Men socialdemokratiska SPD, som ingår i den tyska regeringskoalitionen, tänker inte stödja en sådan insats, uppger partiledaren Andrea Nahles.

”SPD kommer varken i parlamentet eller i regeringen att gå med på någon tysk medverkan i kriget i Syrien”, säger hon i ett uttalande.

Militära insatser i utlandet är ett känsligt ämne i Tyskland, med tanke på landets nazistiska förflutna. Ett eventuellt deltagande i flygattacker i Syrien skulle också göra att Tyskland kom på kollisionskurs med Ryssland, som stödjer den syriske presidenten Bashar al-Assad.

About Sten

Check Also

Robotattacker mot saudiska städer

SaudiarabienTT-AFP-Reuters Det saudiska luftvärnet har skjutit ned en robot över Riyad, rapporterar statliga medier. Tre …