Home / New / Torget / Umgås över en hemlagad middag
Här är en av middagarna som arrangerades genom verksamheten.

Umgås över en hemlagad middag

Invitationsdepartementet sammanför människor som vill lära sig svenska och människor som pratar flytande svenska. Syftet är ett öppnare och roligare Sverige.

– vårt mål är ett samhälle där vi möts som människor, samtalar och bygger relationer. Ett samhälle där man förekommer utanförskap och främlingsfientlighet genom att vara välkomnande och inkluderande, säger, Hélène Bagge, verksamhetschef.

440 stycken middagar arrangerades och över 2000 personer träffades under 2018. Verksamheten Invitationsdepartementet finns på 12 orter runtom i Sverige och målet för 2019 är 1000 middagar i hemmet.

Idén föddes 2014 efter att Ebba Åkerman hade arbetat som lärarvikarie inom SFI. Under hennes tid som lärarvikarie blev hon bjuden på måltider hos sina elever. Där insåg hon att Stockholm var mer segregerad än vad hon trodde och ville att hennes gamla och nya kompisar skulle mötas.

Zlati Dimitrov har varit på en middag som arrangerades genom Invitationsdepartementet.

– Det var väldigt kul, trevliga människor och jag rekommenderar absolut det till de som inte har testat, säger Zlati Dimitrov.About Nahritha Al-Khameesi

Check Also

Samarbeten – för att lyfta nyanlända kvinnor

Nu får arbetssökande nyanlända kvinnor möjlighet att nå ut i det kvinnliga nätverket Heja Livets …