Home / zed / Krig, konflikter och oroligheter / Uppgifter: Israeliska luftangrepp i Syrien
Syrien.

Uppgifter: Israeliska luftangrepp i Syrien

SyrienTT-AFP-Reuters

Det syriska luftvärnet har beskjutit och träffat en rad ”fientliga mål” strax söder om huvudstaden Damaskus, hävdar den statliga nyhetsbyrån Sana utan att utveckla vilken typ av angrepp det handlat om.

En syrisk säkerhetskälla säger att Israel ligger bakom angreppet, som skedde i orten al-Kiswah, och påstår att ett israeliskt stridsflygplan skjutits ned, skriver den statliga ryska nyhetsbyrån Ria.

Den israeliska militären tillbakavisar dock att något av landets stridsflygplan ska ha träffats, utan att vidare kommentera händelsen.

Israel har utfört hundratals flygangrepp i Syrien. De har huvudsakligen riktat sig mot iranska mål eller mot den libanesiska Hizbollahmilisen.

Enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget i Syrien från Storbritannien, har israeliska stridsflygplan angripit mål i närheten av Damaskus och i södra Syrien.

Vapendepåer som används av både iranska styrkor och Hizbollahmilisen finns i al-Kiswah, enligt SOHR.

About Sten

Check Also

Giftrök från skogsbränder dödade rökmusen

AustralienTT-AFP Giftig rök från bränderna i Australien dödade utrotningshotade möss, enligt forskare det första exemplet …