Veckans mixtape: DJ Edgar

Denna veckan gästas Veckans mixtape av en av världens bästa Baile funk artister. Dj Edgar.

Vad lyssnar du på just nu?

Jag lyssnar och influeras av all typ av musik. Mitt signum är att göra Baile Funk med hög kvalitet, så jag bryr mig extra mycket om hur det låter i slutändan och att bas, mellanregister och diskant ska låta bra. Sen älskar jag att mixa och visa att allt kan låta Baile funk.

Vad är viktigt för dig i din musik?

Musik är musik överallt i världen. Men jag har länge stört mig på den dåliga ljudkvalitén som funnits inom bailefunken.  Funk Carioca är enligt min mening den mest engagerande musiken som finns och den förtjänar att finnas i bra kvalitet.

När ska man lyssna på denna mixtape?

Alltid , hahahahaha. I bilen, på fester med vänner , När du tar en öl eller vodka (som jag älskar ) När du vill, Var du vill.

Vad har du för uppträdanden på gång?

Nu har jag låst mitt schema i Brasilien och i början av april flyger jag mot min 15:e Europa turné. Sedan 2005 har jag två gånger per år turnerat runt om i världen. Jag kommer att spela i Sverige under april-juni. Exakta datum är inte satta än. Vi ska jobba hårt!

Kultur@altid.se

Foto: Dj Edgar med sin fru Flávia

Vill du vara med på Veckans mix? Läs mer här!

About Sten

Check Also

”Framgångar i kampen kan bli kontraproduktiva genom att utesluta människor”

Replik på Najma Ali:s debattinlägg angående Vänsterpartiet och afrofobi. Under den kända gruvstrejken i Malmfälten 1969 …