Veckans mixtape: Sister Justice

Vad lyssnar du på just nu?

De senaste dagarna har jag lyssnat på mycket soca från Karibien. Jag är inte så insatt i musikgenren, men just nu är det det enda jag vill lyssna på. Älskar energin! Takterna tvingar mig att må bra och vara glad. Sådan positiv energi skadar aldrig!

Vad influerade denna mix?

Jag kom precis hem från en Londonresa. Jag tillbringade det mesta av min barndom i Storbritannien och denna resan gav mig massor av minnen från barndomen. Musiken som spelades i min omgivning, på radion, i passerande bilar, i skolan på rasterna, överallt. När jag var liten så släpptes det mycket bra musik från the UK, vi lyssnade knappt på amerikansk musik, allt hände i våran backyard. Garage, 2-step, grime, jungle, bashment. Alla dessa genrer var stora när jag bodde i England, jag upplevde verkligen hypen förstahand. Jag ville göra denna mixtape som en tribute till mina barndomsvänner, förebilder och miljöer. Synliggöra musik som jag tycker har glömts bort. Sen ville jag även visa en annan sida av dj:n “Sister Justice”. Det är mycket musik som finns i min dator som jag inte spelar på mina vanliga gigs. Det är kul att kunna dela med mig av denna musik som jag älskar.

När passar det att lyssna på denna mixtape?

Jag tycker denna mix är perfekt till så många olika typer av sammanhang. Det är mycket upptempolåtar. BPM:en på de flesta låtarna är mellan 118-135. Men det är inte bara untz musik, det är mycket melodier, mycket soul i rösterna. Och beatsen har inflytande från olika afrikanska, karibiska och amerikanska musikgenrer tack vare den rasifierade diasporan som grundade Garage musik i Storbritannien. Jag kan tänka mig att höra mixen en skön sommarkväll när man grillar med vänner, när man softar. Men även till (som titeln på mixtapen syftar) när man är “on the way to the ravin’’” (på väg ut till en grym fest!).

När ska du spela nästa gång?

Nästa spelning är på onsdag! Ska iväg på “One Love Cruise”, en fet dancehall/reggae/karneval kryssning på Östersjön. Jag kommer spela tillsammans med dj:n Aissa, och vi kommer reppa våran crew, Sugarcane. Det blir mycket dancehall, reggae och afrobeat till den spelningen. Men vem vet, jag kanske droppar en garage/funky låt eller två.

Kultur@altid.se

On the way to the Ravin’ UK Mixtape – mix by Sister Justice by Sugarcane_Swe on Mixcloud

About Sten

Check Also

”Framgångar i kampen kan bli kontraproduktiva genom att utesluta människor”

Replik på Najma Ali:s debattinlägg angående Vänsterpartiet och afrofobi. Under den kända gruvstrejken i Malmfälten 1969 …