”Därför ska du demonstrera mot Pegida”

Pegida är namnet på en grupp som regelbundet arrangerar hat-marscher i den tyska staden Dresden, i syfte att starta en rasistisk gaturörelse mot muslimer. I kölvattnet av dessa marscher har det uppstått en våg av våld mot minoriteter.

Måndagen den 9 februari planerar en grupp som kallar sig ”Pegida Sverige” sin första manifestation på Stortorget i Malmö. Vi uppmanar alla malmöbor att sluta upp i vår motdemonstration. Redan har närmare 2 000 personer meddelat sitt deltagande i det antirasistiska evenemanget, och mycket talar för att det kommer att bli en av de största demonstrationerna i Malmö i år.

Nu måste vi bli så många som möjligt för att en gång för alla visa rasisterna att de inte är välkomna i Malmö.

Men varför ska du gå med i demonstrationen? Ger det inte bara rasisterna mer uppmärksamhet? Pegida är inte ett politiskt parti, utan ett försök att skapa en rasistisk gaturörelse. Om rasisterna skulle lyckas skulle det innebära etablerandet av en gaturörelse som slår mot alla muslimer och icke-vita i Malmö.

Gör vår demonstration någon skillnad? Vi har redan vunnit vår första delseger! Överallt i Europa där det har dykt upp rasister som kallar sig ”Pegida” har deras signum varit att hålla hat-marscher. Tack vare vår mobilisering vågar rasisterna inte hålla en marsch i Malmö, utan de kommer stå stilla bakom polisens avspärrningar.

Nu måste vi bli så många som möjligt för att en gång för alla visa rasisterna att de inte är välkomna i Malmö. Därför ska du gå med i demonstrationen på måndag den 9 februari.

No Pegida Sverige
Foto: No Pegida Sverige

About Sten

Check Also

Migrationsverket öppnar för separata utrymmen för kvinnor på boenden

Efter Tv4:s granskning av hur kvinnor inte får hjälp efter att de utsätts för brott …