Home / Nyheter / Medicin och hälsa / Virus får Irak att förbjuda sammankomster
Irakiska civilförsvaret desinficerar ett kvarter i staden Najaf.

Virus får Irak att förbjuda sammankomster

CoronavirusetTT-Reuters

Irak förbjuder i ett drastiskt beslut offentliga sammankomster med anledning av virusutbrottet. Irakiska medborgare hindras också att flyga till sammanlagt nio länder, däribland Iran, Kina och Sydkorea. Hälsominister Jaafar Allawi meddelar att biografer, kaféer och andra platser där allmänheten träffas tvingas hålla stängt från och med torsdag fram till den 7 mars.

Alla sammankomster på offentliga platser, oavsett skäl, förbjuds, och ansvariga myndigheter måste vidta åtgärder för att upprätthålla detta, säger Allawi.

Fem fall av smittan har konstaterats i Irak.

Oron för smittspridning har lett till omfattande åtgärder i regionen, där det nya coronaviruset nu konstaterats i flera länder. Framför allt har begränsningar i flygtrafiken införts. Detta sedan minst 19 människor i Iran avlidit i virussjukdomen medan ytterligare omkring 140 smittats.

I Kuwait stängs alla skolor och universitet under två veckor med anledning av virusutbrottet. Sammanlagt 25 fall av smittan har konstaterats i landet.

About Sten

Check Also

Nästan 36 000 avlidna till följd av viruset

CoronavirusTT-AFP-Reuters Drygt 35 900 människor i världen har avlidit till följd av coronaviruset, visar nyhetsbyrån AFP:s …