Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Vittnesmål om ryssmöte i Trump Tower släppta
Den amerikanska senatens rättsutskott har släppt dokument rörande Donald Trump Juniors möte med ryssar under presidentvalskampanjen 2016. Arkivbild

Vittnesmål om ryssmöte i Trump Tower släppta

USA/RysslandTT

Den amerikanska senatens rättsutskott har släppt dokument rörande ett omtalat möte i Trump Tower i juni 2016.

Medlemmar i Donald Trumps presidentkampanjstab träffade då ryssar som hävdade att de hade komprometterande uppgifter om Demokraternas Hillary Clinton.

De tusentals sidorna handlar till stor del om hur Donald Trump junior accepterade mötet den ryska regeringsanknutna juristen Natalia Veselnitskaja, skriver The Washington Post.

Publicisten Rob Goldstone, som var med vid mötet, vittnar om att presidentens son förväntade sig att Veselnitskaja skulle leverera ”avgörande bevis” som kunde hjälpa Donald Trump i hans presidentkampanj. I stället ska Veselnitskaja ha utnyttjat mötet för att uttrycka åsikter om att sanktionerna mot Ryssland borde hävas.

Donald Trump Junior uppger att han var besviken över att den ryska juristen inte hade information som kunde användas i presidentvalskampanjen.

Allt annat lika, skulle jag inte ha velat slösa bort 20 minuter på att höra om någonting som jag inte förväntades ha ett möte om, sade han till senatens rättsutskott.

About Sten

Check Also

Löfven redo försöka bilda ny regering

PolitikTT Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven är redo att försöka bilda regering. SD-ledaren Jimmie Åkesson anser …

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.