Home / zed / Abu Dhabi - Förenade Arabemiraten / Von Eckermann snabbast i kvalet
Henrik von Eckermann och Chacanno var snabbast i världscupkvalet i Dubai. Arkivbild.

Von Eckermann snabbast i kvalet

RidsportTT

Landslagsryttaren Henrik von Eckermann toppar den totala världscupen och hoppar om titeln i finalen i Paris i början av april.

På lördag kan han vinna deltävlingen i Dubai.

Med Chacanno var den svenske stjärnan snabbast av de felfria ekipagen i kvalet och vann 1,45-hoppningen med god marginal. Även Evelina Tovek tog sig vidare på Dalila de la Pomme. De kom på 15:e plats efter en betydligt långsammare men säker ritt.

Von Eckermann och Tovek turnerar sedan en tid tillbaka i Förenade arabemiraten. De avrundar deltagandet i den arabiska ligan i världscupen med lördagens femstjärniga tävling.

Von Eckermann har en strålande säsong bakom sig i världscupen och toppar den västeuropeiska ligan på 57 poäng, fyra före fransmannen Kevin Staut.

Samtidigt jagar färske Jerringprisvinnaren, världsfemman Peder Fredricson och Douglas Lindelöw viktiga poäng i Leipzig, där kvalet avgörs på fredagskvällen. Båda är i behov av framgångar för att slå sig in bland de 18 ryttare som kvalar in till Paris från den västeuropeiska ligan.

Fredricson ligger just nu på 19:e plats på 26 poäng och Lindelöw är parkerad som nummer 24 med sina 24 poäng.

Efter Leipzig, där finalen avgörs på söndag, återstår bara tre deltävlingar. Den sista är Europafinalen i Göteborg om drygt en månad.

På plats i Leipzig är även Stephanie Holmén och Mathilda Karlsson.

About Sten

Check Also

Stort tryck på golfbanorna: ”Som ett kosläpp”

CoronavirusetTT Social distansering kombinerat med idrott kan vara knepigt. Men golfen är coronakompatibel. När golfbanor …