Home / Utrikes / Europa / Vranjes vill EM-skrälla med Ungern
Ljubomir Vranjes leder Ungern i handbolls-EM.

Vranjes vill EM-skrälla med Ungern

HandbollSplit, TT:s utsände

Inför EM har Ungern skakat Sverige i två matcher.

Nu hoppas Ljubomir Vranjes att hans unga ungerska landslag ska fortsätta att överraska.

Jag vill verkligen hitta på något med det här laget, säger den svenske handbollslegendaren.

Ljubomir Vranjes tog över storklubben Veszprém i somras och blev samtidigt förbundskapten för Ungern. Men tiden med landslaget har varit knapp för göteborgaren. Inför EM i Kroatien har Vranjes bara haft sisådär två veckor, och de två matcherna mot Sverige, ihop med truppen.

Från Vranjes sida har det varit kärlek vid första ögonkastet.

Jag är jätteöverraskad över vad vi har presterat i två matcher mot Sverige. Efter de matcherna (oavgjort och knapp förlust) har jag större förhoppningar än tidigare, säger han.

Många unga spelare

Ljubomir Vranjes är ett enda stort leende när han snackar om det ungerska laget. I fjol överraskade ungrarna rejält genom att slå ut Danmark i åttondelsfinal i VM, men nu är laget i en generationsväxling med flera spelare kring 21-22 år.

Det är några spelare som har rutin, båda mittniorna, men annars är det ju många unga spelare som finns i den inhemska ligan, säger Vranjes.

Ungern inleder EM mot just Danmark på lördagen och ställs sedan mot Spanien i andra matchen. En stentuff öppning på gruppspelet i Varazdin.

Det är ingen lek. Men jag tror att vi kan spela bra mot dem också, jag tror verkligen det. Vi har fantastiska skyttar och jag har byggt ett spel på det.

Kan ännu bättre

Det 44-åriga energiknippet Vranjes – som spelade 164 landskamper för Sverige – inser samtidigt att det är först i den sista matchen mot Tjeckien som Ungern ”borde” ta poäng.

Men jag vill verkligen hitta på något med det här laget och det känns som att det är möjligt, säger han.

Jag försöker proppa spelarna fulla med självförtroende och positiva tankar. Efter att vi förlorade mot Sverige sade jag att vi mötte ett lag som nästan slog ut Frankrike i VM-kvartsfinal förra året. Och kan vi spela bättre? Ja, det kan vi.

Danmark och Spanien är härmed förvarnade.

About Sten

Check Also

Man skadad efter skottlossning – en gripen

BrottTT En man i 20-25-årsåldern har blivit skjuten i Sollentuna norr om Stockholm under söndagsmorgonen. …