Nätverket för kvinnliga utrikesministrar samlades i New York i samband med FN:s högnivåvecka.

Wallström samlade kvinnliga kollegor

FNNew York, TT:s utsända

De delar sitt tuffa jobb – och det faktum att de är kvinnor. Traditionen med ett nätverk för kvinnliga utrikesministrar, som en gång startades av Anna Lindh och amerikanska Madeleine Albright, lever vidare. Under natten till fredagen möttes ett 20-tal av dem i New York för middag i samband med FN:s högnivåvecka.

Det informella nätverket leds av Margot Wallström och Liechtensteins Aurelia Frick och buffémiddagen var förlagd till Liechtensteins FN-representation. Träffen ägde rum för tredje året i rad och hade ingen dagordning. I stället diskuterades dagsaktuella frågor. Wallström tog också upp kopplingen mellan kvinnor, fred och säkerhet som Sverige driver i bland annat säkerhetsrådet, enligt uppgifter till TT.

Runt bordet satt bland andra Australiens Julie Bishop, Kanadas Chrystia Freeland, Colombias María Ángela Holguín, Indiens Ruchi Ghanshyam och Kenyas Amina Chawahur Mohamed.

Nätverket genomförde på Wallströms initiativ även ett digitalt möte, alltså en videokonferens via internet, i våras.

About Sten

Check Also

EU-länder dumpar undermåliga bilar i Afrika

KlimatTT EU, Japan och USA exporterar årligen miljontals gamla, trafikfarliga och utsläppstunga bilar till utvecklingsländer …