WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus säger att WHO ska granska sambandet mellan covid-19 och ett allvarligt syndrom som drabbar barn. Arkivbild

WHO granskar samband med dödligt barnsyndrom

CoronavirusTT-AFP

Världshälsoorganisationen (WHO) undersöker möjliga samband mellan covid-19 och ett syndrom som drabbar barn. I både USA och Europa finns rapporter om barn som har insjuknat och avlidit i ett allvarligt inflammatoriskt tillstånd som påminner om Kawasakis sjukdom.

Initiala rapporter för fram hypotesen att detta syndrom kan vara kopplat till covid-19, sade WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus vid en presskonferens på fredagen.

Han uppmanade sjukhus världen över att bidra till ökad kunskap om detta syndrom.

På fredagen meddelade Frankrike att en nio år gammal pojke som testats positiv för covid-19 avlidit med Kawasaki-liknande symtom. Det är det första sådana dödsfallet i landet.

USA:s läkemedelsverk CDC utfärdade på torsdagen varningar och uppmanade kliniker att rapportera misstänkta fall, enligt CNN.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …