Home / Utrikes / Europa / Wozniacki-kritik mot WTA: ”Det är groteskt”
Caroline Wozniacki har ställt in tre turneringar på grund av sjukdom. Arkivbild.

Wozniacki-kritik mot WTA: ”Det är groteskt”

TennisTT-Ritzau

Caroline Wozniacki har missat tre turneringar i rad på grund av sjukdom. Nu hävdar tennisstjärnas pappa att organisationen WTA motarbetar danskan genom att inte låta henne äta rätt vitaminer.

Det är groteskt, säger han till danska TV2 Sport.

WTA-turneringen i Dubai skulle bli den första på en månad för Caroline Wozniacki. Men den förra världsettan tvingades lämna återbud även denna gång. Nu menar danskans pappa, Piotr Wozniacki, att WTA motarbetar Caroline Wozniacki.

WTA har regler om att spelarna inte får ta vitaminer från företag som inte sponsrar WTA, säger han till TV2 Sport och fortsätter:

Vi vet alla att c-vitaminer kan hjälpa oss att bli friska men med de reglerna som finns får vi inte ta dessa. Vi kan bara sitta och vänta på att Caroline blir frisk och kan spela. Det är helt groteskt.

WTA å sin sida ställer sig oförstående till kritiken. Organisationen menar att alla sjuka idrottare utvärderas och diagnostiseras medicinskt.

”Baserat på kliniska resultat behandlas varje atlet lämpligt enligt praxis”, skriver organisationen till TV2 Sport.

Caroline Wozniacki har under året lämnat återbud till Fed cup samt WTA-turneringarna i både Qatar och Dubai. Danskan har därmed inte spelat sedan Australian Open i januari och har rasat från tredje till 14:e plats på världsrankningen.

About Sten

Check Also

Vaccintest i gång i Storbritannien

StorbritannienTT Frivilliga har börjat vaccineras i ett test med ett nytt vaccin mot coronaviruset i …