Mika Zibanejad efter ett av sina två mål.

Rakell avgjorde: Rena rama Askeungesagan

IshockeyTT

Anaheim saknade fyra stjärnor i NHL-premiären mot Arizona, men vände och vann ändå mot Arizona.

Rickard Rakell avgjorde med sitt 5–4-mål.

Det kunde väl inte ha slutat på ett bättre sätt. Rena rama Askungesagan, säger Rakell till Expressen.

Rakell utsågs till matchens bäste spelare efter att ha gjort det avgörande målet samt passat fram till Corey Perrys två mål.

Anaheim var förstås mycket nöjd med premiärresultatet eftersom man kom till spel utan Ryan Getzlaf, Ryan Kesler, Hampus Lindholm och Sami Vatanen. Och det såg inte så ljust ut sedan Arizona gått till en 4–1-ledning 13.50 in i den andra perioden.

Minuten senare inleddes vändningen, med två 4–1 i slutet av andra perioden och tre i den tredje. Rakell gjorde 5–4 med 3,5 minut kvar.

Zibanejad satte två

Mika Zibanejad gjorde två mål mot Colorado, men utan att ta New York Rangers till segern. Colorado vann med 4–2 i Madison Square Garden.

Besökarna tog först ledningen med 2–0. Inom loppet av tre minuter satte sedan Zibanejad två skott i mål i numerärt överläge, varav ett med två sekunder kvar av första perioden, och kvitterade.

Men matchen slutade ändå 4–2. Colorados Gabriel Landeskog fastställde slutresultatet i öppen kasse med tre sekunder kvar.

Vi vill sända signaler till resten av ligan om att vi är ett annat lag i år, så även om det finns mycket att förbättra var det väldigt skönt att vinna, säger Landeskog till Aftonbladet.

Colorados målvakt Semjon Varlamov tog 37 skott, medan Henrik Lundqvist i Rangers mål bara stoppade 22. Svenskens räddningsprocent landade på 88.

Fler svenskmål

Även svenskarna i Nashville fick till det i säsongspremiären men även där utan att laget tog hem segern. Viktor Arvidsson och Filip Forsberg, den sistnämnde efter assist från Calle Järnkrok, gjorde varsitt mål.

Boston vann med 4–3 på hemmais.

I Detroit stod Henrik Zetterberg för ett av målen när laget vann mot Minnesota med 4–2. Joel Eriksson Ek gjorde ett av Minnesotas mål.

About Sten

Check Also

Över 200 demonstranter skadade – polis dödad

LibanonTT-AFP-Reuters Hundratals demonstranter har skadats under lördagens regeringskritiska protester i Beirut. En polis har mist …