Lazyload image ...
2020-12-15

Om Alkompis

Alkompis är ett mediehus som sedan 2012 skriver svenska nyheter och samhällsinformation på arabiska. Vi är en brobyggare mellan det svenska samhället och nya svenskar. En stor del av våra läsare pratar även svenska, men föredrar att konsumera nyheter, samhällsinformation och nöje på sitt modersmål. Med 600 000 arabisktalande i Sverige är vi det självklara valet för att nå målgruppen. Vi har hög trovärdighet och känner vår målgrupp bättre än någon annan.

Alkompis finns på webben, radio, TV, som månatlig papperstidning och i sociala medier. Genom våra kanaler når vi hundratusentals arabisktalande i Sverige varje månad. Våra dagliga nyhetssändningar i webb-TV har över 40 000 visningar varje vardag över våra plattformar och vi har flera veckovisa studioprogram inom olika teman.

Vill du annonsera på Alkompis? Klicka här för att läsa mer

Alkompis uppdrag och värdegrund

Alkompis uppdrag är att främja integrationen genom att fylla informationsgapet i samhället. Vi är ett svenskt mediehus som utgår från svenska demokratiska värderingar såsom yttrandefrihet, jämställdhet och alla människors lika värde. Vår journalistik är etniskt, religiöst och politiskt oberoende, och all information vi publicerar är faktagranskad, sann och relevant. Vi tror på ett öppet och tolerant samhälle genom ökad transparens, respekt och kommunikation.

Exempel på samarbeten

Alkompis har i samarbete med Facebook Sverige skapat 12 avsnitt webb-tv på temat ekonomi och företagande med målet att öka den finansiella inkluderingen bland målgruppen arabisktalande i Sverige.

Vi har behandlat ämnen som sparande, inkasso, börsen, ränta, företagande, tillväxt, bostadsmarknaden m.m. Serien är tvåspråkig – svenska och arabiska – och vi har bl.a. gästats av bl.a. näringsminister Ibrahim Baylan, Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf, Facebook Sveriges VD Sam Rihani, LinkedIns Sverigechef Jean Hedayat, NASDAQ Stockholmsbörsens VD Fredrik Ekström, Nordnets sparekonom Alexander Gustafsson m.fl. Se länkar till några avsnitten nedan.

Alkompis Marknad x Mastercard

Alkompis Marknad x Frilans Finans
Alkompis Marknad x Nordax Bank
Alkompis Marknad x INBooks
Alkompis Marknad x Almi
Alkompis Marknad x Mastercard
Alkompis Marknad x Facebook & Internetstiftelsen
Alkompis Marknad x Ikano Bostad
Alkompis Marknad x Klarna
Alkompis Marknad x Intrum
Alkompis Marknad x Nordnet & NASDAQ
Alkompis Marknad x LinkedIn
Alkompis Marknad x Ibrahim Baylan, Tillväxtverket & Facebook

Är du intresserad av att marknadsföra ditt företag mot vår målgrupp? Klicka här för att läsa mer om våra samarbetsmöjligheter

Vår organisation

Alkompis grundades av Mahmoud Agha i Stockholm år 2012. Mahmoud är idag chefredaktör och ansvarig utgivare. Alkompis organisation består av journalister, filmare, klippare, producent, webbutvecklare, programledare, projektledare och säljare. Julia Agha är vd.

Vår affär

Alkompis är annonsfinansierade. Våra kunder är företag, myndigheter och organisationer som vill nå ut med information eller sälja produkter och tjänster. För dem producerar vi annonsering i form av displaybanners, sponsrade redaktionella artiklar, webb-tv-program, reklamfilmer, infografiska filmer, radiospottar, voice-over och mycket mer.

Vi har all produktion in-house och hjälper våra kunder genom hela processen – från insikter till idé, översättning, produktion och distribution. Oavsett om ni har färdigt material som bara ska översättas eller om ni ska ta fram en helt ny kampanj så hjälper vi er att nå målgruppen.

För nyhetstips vänligen kontakta oss på info@alkompis.com

الحقوق محفوظة: عند النقل أو الاستخدام يرجى ذكر المصدر