أرجوكم لا تنزعوا أجهزة الإنعاش عن والدي

: 4/29/21, 1:13 PM
Updated: 4/29/21, 1:25 PM
أرجوكم لا تنزعوا أجهزة الإنعاش عن والدي

الكومبس – خاص: “والدي لديه أمل بالعودة إلى عائلته، ونحن ننتظر أن يترك المشفى ويعود لنا، أرجوكم ساعدوني لدي أب واحد وأريد الدفاع عن حقه بالحياة بكل الوسائل الممكنة”.
بهذه الكلمات المؤثرة ناشدت سارة في رسالة بعثت بها الى “الكومبس” كل من يستطيع مساعدتها لكي لا تنفذ المستشفى الذي يرقد به والدها منذ 6 أسابيع قرار نزع أجهزة التنفس عنه، وهو يصارع مضاعفات مرض كوفيد 19 الشديدة.

تقول: أطلب ممن لديه القدرة على تغيير قرار المشفى وعدم قطع الأوكسجين عن والدي، وإنهاء مرحلة علاجه بــهذه الطريقة المأساوية:

أطلب منكم من أعماق قلبي إرسال بريد إلكتروني إلى maria.elisa.petersson@vgregion.se وهي مديرة وحدة الرعاية في القسم الذي تم قبوله فيه ورئيس أطباء وحدة الرعاية في القسم andreas.nygren@vgregion.se

لا تتردد في كتابة اسم والدي “طه عمر راشد” في عنوان البريد الإلكتروني الذي سوفَ ترسلهُ.

نرجو من أصحاب الخبرة والأطباء اقتراح “الراي الآخر” لإنقاذ والدي، على الايميل

kurda78@hotmail.com

والدي أصيب بعدوى كورونا وكان في طريقه إلى مرحلة الشفاء، لكنه أثناء فترة إقامتهِ في المستشفى تعرض لعدوى فيروسية بسبب بكتيريا متعددة المقاومة، انتقلت إليه من أحد العاملين هناك أو ربما من أحد نزلاء المستشفى، ونتيجةً لذلك يحتاج والدي إلى غرفةٍ بتجهيزاتٍ خاصة والتي لم تستطع هيئة الصحة تأمينها بسبب نقص الموارد، تتابع سارة متأثرةً بقرار هيئة الصحة: في يومٍ من الأيام الماضية تلقينا رسالة من IVA، تفيد بأنهم أتخذوا قراراً ينصُ على إنهاء مرحلة علاج والدي، وهذا ما نعتبرهُ بمثابةِ جريمة قتلٍ بحقه.

نحن ممتنون لما قُدِمَ إلى والدي من رعايةٍ صحية لكن اتخاذ مثل هذا القرار يتعارض مع رغبة أبي القوية في الحياة ومع رغبتنا بأن يعود لنا، لأن قطع الأوكسجين عنهُ وعدم إعطائه فرصة إضافية، سيودي بحياته حتماً.

وتختم سارة رسالتها بالقول:
أرجوكم ساعدوني بالحفاظ على أبي.. ليس لدي أب آخر في الحياة.. أطفالي ليس لديهم جدٌ آخر…أخوتهُ ليسَ لديهم أخٌ آخر …

أبي الآن تحت التخدير لا يستطيع اتخاذ القرار، لكنني أدرك تماماً وجميعنا يدرك بأنه لو كان يستطيع التكلم لكانَ أختار البقاء مع عائلتهِ وأن يكمل حياته…أمنحوهُ فرصة وتعاونوا معنا أبي يستحق الحصول على فرصةٍ بمتابعة العلاج.

تقرير: سارة سيفو

Hej,

Min pappa har insjuknat i covid och varit inlagd på sjukhus i ca 6 veckor. Som vi alla vet tar denna äckliga sjukdomen på kroppen och förstör familjer och dessvärre tar liv. Snälla hjälp oss behålla vår pappa, bror, morfar, farfar och morbror.

Sjukdomen har påverkat min far, vi är fullt medvetna att han är i ett kritiskt tillstånd. Han har kämpat som den krigaren han är. Sedan en vecka tillbaka har hans tillstånd blivit värre. Han blev smittad av en multiresistent bakterie på sjukhuset, förmodligen av personalen eller en annan intagen. Innan detta var han fullt medveten, kontaktbar och påväg till att återhämta sig. Han har en livslust och en livsorkan!

I dagsläget har han en infektion, som i torsdags (22/04) låg på 120%. Sedan dess, när detta inlägget skrevs (27/04) har infektionen gått ner till 45%. Vi har sedan han blev smittad av denna bakterie blivit tillsagda av sjukvårdspersonalen och hans ansvariga läkare på Sahlgrenska att det ända vi väntar på är att infektionen ska gå ner. Infektionen kommer att gå ner och det gör den och har gjort. Vi har hopp!

För någon dag sedan fick vi till oss av IVA att dom vill avsluta behandlingen på min far. Avslutar man behandlingen går han bort inom någon minut. Vi har fått två dagar på oss att hitta en annan IVA läkare eller narkos läkare till att ge en sk ”second opinion”. Vi gör allt vi kan för att hitta en läkare som kan bistå oss med detta.

Jag och hela min familj är så tacksamma över allt sjukvården har gjort för min far, men att avsluta en behandling, alltså att koppla bort respiratorn är inget vi står bakom. Vi ser detta som mord.

I ett telefonsamtal med en sjuksköterska på IVA blir vi frågade om vi vill ha en grönsak som anhörig. Min far är inte en grönsak, han är inte hjärndöd. Hade det varit fallet står vi självklart bakom en sådan åtgärd som sjukvården nu presenterat oss. Väcker du min far idag, alltså ifall man drar ner på narkosen helt är han fullt medveten och kan ta ett eget beslut, vilket vi vet är att hålla honom i liv.

Vilken livskvalitet min far har och kommer att få är inte upp till sjukvården, läkaren eller mig att bestämma. Vi alla vet att min fars ända önskan är att vara med sin familj, syskon, och fru. Det är ett värdigt liv för honom. Dessvärre motsäger sjukvården sig detta och vill avsluta hans behandling.

Eftersom han har blivit smittad av denna multiresistenta bakterie kräver han ett privat rum, vilket kräver mer resurser från sjukvården. Min far har rätt till samma behandling som alla andra, ett liv ska inte baseras på resurser. Ett liv är inget jag, du eller en läkare ska kunna ta. Min far är i liv och vi har allt hopp att han ska klara sig ur detta och komma tillbaka till oss.

En nedsatt lungfunktion ska inte vara ett skäl till att ta livet på en människa. Vi har hopp och tro om att detta även kommer läka som den kämpen han är, bara sjukvården och Sahlgrenska sjukhus ger han ett par dagar till.

Behandlingen vi fått stå ut med av IVA sjuksköterskorna och läkarna som undanhåller information är inget jag önskar på någon. Vi har de senaste dagarna inte fått information, när detta begärts om vad som blivit bättre, utan man har tryckt på vad som blivit sämre. Det är så mycket som bara blivit bättre, för varje minut, timma och dag som går. Jag har bara en far, mina barn har bara en morfar, och hans syskon har bara en bror. Hjälp oss behålla honom!

Jag ber er från djupet av mitt hjärta att skicka iväg ett mejl till Maria Petersson maria.elisa.petersson@vgregion.se, som är vårdenhetschef på avdelningen han är inlagd på samt vårdenhetsöverläkaren på avdelningen Andreas Nygren andreas.nygren@vgregion.se.

Skriv gärna min fars namn ”Taha Omar Rashid” som rubrik på mejlet. Ni får gärna ge era åsikter på detta och framföra det dom ansvariga på avdelningen. Vi som familj är helt emot att avsluta min fars behandling. Jag hoppas ni kan skicka iväg ett mejl till Maria och Andreas där även ni som läser detta står bakom oss med vårt beslut att fortsatta behandlingen som min far önskar att få. Att vi får behålla honom i vårt liv. Snälla hjälp oss rädda hans liv!

Är du IVA/narkos läkare och kan hjälpa oss med en sk ”Second opinion”, snälla kontakta mig på 0704719423 alternativt kurda78@hotmail.com

Allt stöd och all hjälp vare sig vad det är uppskattas. Snälla hjälp oss rädda vår far!

Alkompis Communication AB 559169-6140 © 2024.