Jan Sandströms Luleå slog Karlskrona med 1–0. Arkivbild.

Sandström segrare i veteranernas kamp

IshockeyTT

Matchen mellan Karlskrona och Luleå var också en kamp mellan SHL:s två äldsta spelare denna säsong.

Då Luleå vann med 1–0 efter förlängning kunde Jan Sandström utses till segrare i första ronden veteranerna emellan denna säsong.

Vi visste att det skulle bli jämnt, skönt med två poäng, säger han.

Luleås back Jan Sandström, som fyller 40 år i januari, är en legendar som gjort flest matcher i SHL/elitserien genom alla tider och är äldst av samtliga spelare i årets upplaga. Då Karlskronas back Cory Murphy jubilerar månaden efter Sandström var matchen i matchen veteranernas kamp.

Han ser ung ut och kan hålla på så länge han själv vill. Jag har varit impad av honom ända sedan han kom till SHL, en grymt smart spelare, lyder Sandströms berömmande ord om Murphy.

TT: Han är ju aningen yngre än dig.

Ja, du ser ju, säger Jan Sandström.

Harju hjälte

Matchen blev en intensiv kamp där inget av lagen saknade möjligheter att ta hand om alla tre poängen. Men det dröjde tills förlängningen innan en matchhjälte klev fram.

Helt plötsligt dök läget upp, det här blir man aldrig för gammal för, säger Luleås Johan Harju med ett leende om känslan att få avgöra.

Jan Sandström gladdes åt segern men för hans egen del var känslan ändå lite kluven efter matchen. Han hade nyligen gjort comeback efter att ha fått inledningen av säsongen förstörd av skadebekymmer. Efter två perioders spel i Karlskrona var det dags igen.

Jag klev av inför tredje perioden på grund av skadekänning någonstans. Frustrerande då jag nyss kommit i gång efter skadeuppehåll och en tid där jag kunnat träna i lugn och ro. Det har blivit sparsamt med speltid i de första matcherna men nu hade vi skadefrånvaro och jag fick kliva in från start.

Ger inte upp

Jan Sandström är trots den motiga starten på säsongen ändå fortsatt lika sugen på ishockey. Att skadebekymmer ska få honom på andra tankar finns inte på kartan.

Åh nej, det accepterar jag inte. Det här är det bästa jag vet och jag vill fortsätta. Det är en ny dag i morgon och jag hoppas få ordning på det här nu.

Johan Harju är imponerad av sin rutinerade lagkamrat.

Han har haft en lite tuff start på säsongen men har visat vad han kan. En mycket smart spelare som är tuff att möta på träning, en lagpappa som kan ge våra unga backar ett och annat gott råd.

About Sten

Check Also

Löfven: 5G-beslutet inte riktat mot Kina

EkonomiTT Beslutet att porta kinesiska Huawei och ZTE från bygget av svenska 5G-nät kan få …