Home / Utrikes / Nordamerika / Nadal och del Potro vidare
Stan Wawrinka, Schweiz, kunde jubla efter segern mot Grigor Dimitrov, Bulgarien, i US Open i tennis.

Nadal och del Potro vidare

TennisTT

Rafael Nadal behövde inte ens spela en hel match för att bli klar för andra omgången i US Open. Även Juan Martín del Potro är vidare, liksom comebackande Andy Murray.

Efter en lång het dag på Arthur Ashe Stadium i Queens var det dags för försterankade spanjoren Nadal att möta landsmannen David Ferrer, som dessutom inledde sin sista grand slam-turnering. Men den känsloladdade matchen slutade snöpligt redan efter ett och ett halvt set, då Ferrer gav upp med hänvisning till sin skadade vad.

Jag har stora minnen från den här turneringen, och jag är så ledsen att jag inte kunde fullfölja i kväll, säger 36-årige Ferrer.

Nadal är därmed vidare med de stympade matchsiffrorna 6–3, 3–4.

Jag är väldigt ledsen å Davids vägnar, säger världsettan Nadal.

Vi är nära vänner och har delat stora ögonblick.

Nadal ställs i andra omgången mot Vasek Pospisil, Kanada.

Vände och vann

Tidigare under måndagen var det också mycket känslor när Andy Murray kom tillbaka till Flushing Meadows. Den 31-årige britten, som opererade ena höften i januari, vände och vann med setsiffrorna 6–7 (5–7), 6–3, 7–5, 6–3 mot 448-rankade James Duckworth, Australien.

Det var 382-rankade Murrays första insats i de stora turneringarna sedan uttåget i Wimbledon-kvartsfinalen förra året. I nästa omgång väntar 31-rankade Fernando Verdasco, Spanien.

Magnus Normans adept Stan Wawrinka ser också ut att ha hittat formen efter skadeproblem.

Den 33-årige schweizaren, som vann grand slam-turneringen i tennis för två år sedan men sjunkit till 101:a plats på världsrankningen, besegrade världsåttan Grigor Dimitrov, Bulgarien, i raka set, 6–3, 6–2, 7–5, när spelet inleddes i New York.

del Potro

I andra omgången väntar 20-årige kvalspelaren Ugo Humbert, Frankrike, för trefaldige grand slam-vinnaren, men nu oseedade, Wawrinka.

Bland turneringens tyngsta namn gick även Juan Martín del Potro sin första match på måndagen, mot Donald Young, USA. Och den 29-årige argentinaren – seedad trea, efter bara Nadal och Roger Federer – hade inga större problem, utan är vidare med segersiffrorna 6–0, 6–3, 6–4.

Andreseedade Federer går in i turneringen natten till onsdagen, mot 22-årige japanen Yoshihito Nishioka.

About Sten

Check Also

Beslut om karantän för inresande till New York

USATT-Reuters Personer från virushärjade stater i USA ska från och med torsdag sitta två veckor …