Home / zed / Krig, konflikter och oroligheter / 23 civila dödade i räder mot IS
Den USA-backade SDF-alliansen återupptar sin offensiv i östra Syrien. Arkivbild från oktober 2017.

23 civila dödade i räder mot IS

SyrienTT-AFP-Reuters

Minst 23 civila personer har dödats i lufträder mot en by i nordöstra Syrien som kontrolleras av terrorgruppen IS, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatorier (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien. Tio av de döda är barn.

Den attackerade byn ligger i det yttersta nordöstra hörnet av Syrien, nära gränserna mot Turkiet och Irak. Det är ännu oklart om den USA-ledda koalitionen eller irakiska styrkor låg bakom anfallet, enligt SOHR.

Samtidigt längs med gränsen söderut, i Dayr al-Zawr-provinsen (Deir Ezzor), har USA-backade syriska miliser återupptagit sin offensiv för att ta kontrollen över de sista områden som IS kontrollerar där. Den kurdisk-arabiska SDF-alliansen har pressat tillbaka jihadisterna det senaste året, men tvingades avbryta offensiven när Turkiet gick till anfall på en annan front som de slåss på.

Det hade en väldigt stor och bred påverkan på frigörelsen, som skjutits upp i flera månader, säger Ahmed Abu Khawla, befälhavare för en av grupperna som lyder under SDF.

About Sten

Check Also

Spanien ser över restriktioner och söker stöd

SpanienTT-Reuters Spaniens parlament väntas förlänga restriktioner på grund av smittspridningen en sista gång. Regeringen vädjar …