San Francisco 49ers nya protest, som man hoppas ska kunna ena USA, är att både stå och knäa under nationalsången.

49ers hoppas nå enighet i nya protesten

Am fotbollTT-AP

Protesterna mot de sociala orättvisorna i USA fortsätter inom proffsligan i amerikansk fotboll.

San Francisco 49ers hittade på en egen variant som de hoppas att fler lag ska ta efter.

När presidenten Donald Trump för drygt en vecka sedan fördömde spelare som protesterade genom att stå på knä eller höja armen med knuten näve under nationalsången svarade många NFL-lag med gemensamma protester.

Protesterna börjar nu klinga av och under söndagens ligaspel var det färre spelare som knäade.

San Francisco 49ers, där Colin Kaepernick var den förste i NFL att stå på knä för drygt ett år sedan, hittade på en egen variant av protest mot hur svarta behandlas i USA. Under nationalsången, inför matchen mot Arizona, var spelarna uppradade i två led med främre raden knästående. Spelarna i den bakre raden höll ena handen på hjärtat och den andra på axeln på en knästående spelare.

”I mer än ett år har spelare i vårt lag protesterat mot förtrycket och de sociala orättvisor som fortfarande finns i vårt samhälle och även om inte alla har stått på knä har vi alla delat en önskan om att bidra till positiva förändringar. I dag visade vårt lag enighet på ett nytt sätt och vi hoppas att fler tar efter. Med demonstrationen hoppas vi att landet kan komma samman och lösa problemen”, skriver NFL-laget i ett uttalande.

Trump twittrade så sent som på söndagen att det är ”väldigt viktigt” att spelarna står upp under nationalsången för att ”respektera vår flagga och vårt land”.

About Sten

Check Also

Kuwaits emir avliden

KuwaitTT-Reuters Kuwaits ledare, shejk Nasser al-Mohammad al-Sabah, har avlidit. Den 91-årige emiren har styrt den …