Den här stillbilden från ett videoklipp visar det brinnande helikoptervraket på en parkeringsplats utanför King Power-arenan i Leicester.

Ägarens helikopter störtade i Leicester

FotbollTT

Räddningspersonal arbetar fortfarande utanför arenan King Power Stadium i brittiska Leicester där en helikopter kraschat, skriver polisen i ett uttalande.

Två poliser försökte att rädda de drabbade, men tvingades från den kraftiga branden, berättar ett vittne för TT.

Helikoptern, som tillhör Leicester Citys ägare Vichai Srivaddhanaprabha, lyfte från fotbollsplanen på King Power Stadium omkring 30 minuter efter att Leicester mött West Ham på lördagskvällen. Det är oklart om Srivaddhanaprabha var ombord.

Vittnen berättar hur helikoptern drabbades av något fel med den bakre rotorn.

”Jag såg helikoptern spinna”, skriver vittnet Leo Bruka till TT.

Han hade varit och handlat och inte sett själva fotbollsmatchen. Han berättar att en polisbil med två poliser befann sig i närheten av olycksplatsen, en parkeringsplats.

”Försökte rädda piloten”

”En av dem sprang rakt mot helikoptern och han hade någonting i sin hand. Jag tror att han försökte att rädda piloten, eller vem som nu befann sig därinne”, skriver Leo Bruka.

Den andre polisen tog en brandsläckare för att försöka dämpa lågorna, men i stället exploderade vraket, och polismännen tvingades retirera.

”Sedan exploderade det igen, det var en stor brand”, uppger Bruka och fortsätter:

”Jag kunde känna hettan”.

På en mobilfilm som Bruka publicerat syns en kraftig brand på en parkeringsplats, innan en polis vid platsen ber honom stänga av mobiltelefonen och säga ”det finns människor i den”, syftandes på helikoptern.

Oklart om passagerare

Miljardären och ägaren Vichai Srivaddhanaprabha brukar gå ombord på helikoptern och lyfta från fotbollsplanen efter varje hemmamatch, men det är ännu oklart om han gjorde så även den här gången, rapporterar BBC.

Ambulanser var där på två minuter från det första samtalet, skriver East Midlands ambulansservice på Twitter. Enligt brittiska medier tog det uppemot 20 minuter att släcka elden.

Arenan fick samtidigt evakueras på den skara som var kvar.

Inga West Ham-spelare skadades

Vichai Srivaddhanaprabha köpte klubben i augusti 2010 och har pytsat in mycket pengar i den. Han var dess ägare under succésäsongen 2015–2016 då klubben vann Premier League.

Olyckan inträffade efter en match mellan Leicester City och West Ham, som slutade 1–1. West Hams vd Karren Brady bekräftar på Twitter att alla från laget lämnat arenan oskadda.

About Sten

Check Also

Två till sjukhus efter villabrand

BrandTT Två personer har förts till sjukhus med oklara skador sedan en villa övertänts i …