Den här stillbilden från ett videoklipp visar det brinnande helikoptervraket på en parkeringsplats utanför King Power-arenan i Leicester.

Ägarens helikopter störtade i Leicester

FotbollTT

Räddningspersonal arbetar fortfarande vid olycksplatsen, där en helikopter kraschat, utanför arenan King Power Stadium i brittiska Leicester, skriver polisen i ett uttalande.

Helikoptern tillhör Leicester Citys ägare Vichai Srivaddhanaprabha, men det är oklart om han var ombord.

Förutom polis och ambulans finns också brandkår och den myndighet som utreder flygolyckor på plats för att ta reda på mer om omständigheterna kring olyckan.

Helikoptern lyfte från fotbollsplanen på King Power Stadium omkring 30 minuter efter att Leicester mött West Ham på lördagskvällen. Vittnen berättar hur helikoptern drabbades av något fel med den bakre rotorn.

Jag såg alltihop. Den hade helt klart problem och lyckades bara ta sig över stadion innan den började snurra och kraschade, säger ett vittne till Daily Mirror.

Oklart om passagerare

Enligt tradition brukar miljardären och ägaren Vichai Srivaddhanaprabha gå ombord på helikoptern och lyfta från fotbollsplanen efter varje hemmamatch, men det är ännu oklart om han gjorde så även den här gången, rapporterar BBC.

Vittnen berättar att helikoptern ska ha fattat eld direkt när den slog ner. Helikoptern kraschade på en parkering och polis samt räddningspersonal körde i hög hastighet mot platsen. Ambulanser var där på två minuter från det första samtalet, skriver East Midlands ambulansservice på Twitter. Enligt brittiska medier tog det uppemot 20 minuter att släcka elden.

Fotbollspresentatören Geoff Peters skriver på Twitter att pådraget var massivt, och lade upp en film som visade hur stora lågor slog upp från parkeringen. Arenan fick samtidigt evakueras på den skara som var kvar.

Inga West Ham-spelare skadades

Den före detta fotbollspelaren och Leicester-profilen Gary Lineker skriver på Twitter att kraschen ser fasansfull ut.

”Tankar till alla de berörda”, fortsätter han.

Vichai Srivaddhanaprabha köpte klubben i augusti 2010 och har pytsat in mycket pengar i den. Han var dess ägare under succésäsongen 2015–2016 då klubben vann Premier League.

Olyckan inträffade efter en match mellan Leicester City och West Ham, som slutade 1–1. West Hams vd Karren Brady bekräftar på Twitter att alla från laget lämnat arenan oskadda.

About Sten

Check Also

Grekiskt flyktingläger i lågor

GreklandTT-AFP Greklands största flyktingläger Moria, på Lesbos, har delvis evakuerats till följd av en större …