Malmö FF-anfallaren Marcus Antonsson jublar efter att ha kvitterat till 1–1 hemma mot Sarpsborg i Europa League-gruppspelet.

Antonsson räddade MFF i Europa

FotbollTT

När Marcus Antonsson fick chansen från start räddade han Malmö FF i Europa League.

Anfallaren kvitterade till slutresultatet 1–1 hemma mot Sarpsborg och med två omgångar kvar att spela lever hoppet om en 16-delsfinal efter nyår för skåningarna.

Malmö FF-tränaren Uwe Rösler är inte rädd för att ställa krav på sina spelare. Inför returmötet hemma med Sarpsborg – matchen i Norge för två veckor sedan slutade 1–1 – sade tysken att MFF måste vinna mot norrmännen för att ha chans att gå vidare från gruppspelet i Europa League.

Han valde en offensiv mittfältstriangel där Arnór Traustason fick chansen till förmån för defensive mittfältaren Oscar Lewicki. Under den första halvleken var det också MFF som dominerade.

Antonsson startade

Anfallaren Marcus Antonsson har sedan han värvades till MFF i sommar gjort sju mål på 14 allsvenska matcher och två viktiga mål i sista kvalsteget till Europa League mot Midtjylland. Nu var han tillbaka i startelvan efter att ha fått nöja sig med två inhopp de två senaste gruppspelsmatcherna.

Den var även Antonsson som hade det bästa läget under första halvleken, men bortamålvakten Aleksandr Vasjutin fick upp sina händer på anfallarens närskott ur snäv vinken.

Till slut skulle Antonsson näta. Innan dess skulle dock Sarpsborg – som i upptakten av andra halvlek prickat stolpen – chocka MFF med ett ledningsmål. I 63:e minuten språngnickade dansken Joachim Mortensen in 1–0 till gästerna i ett öppet mål.

Kryss i Belgien

Antonssons replik kom fyra minuter senare. Då skickade 27-åringen in en slumpboll efter att lagkaptenen Markus Rosenbergs nick blockerats av en Sarpsborgsförsvarare. Ett mål som blev matchens sista.

Vägen till en 16-delsfinal i februari lever dock för MFF – trots att Röslers krav om en seger inte blev verklighet. Gruppettan Genk räddade 1–1 i slutskedet hemma mot den turkiska storklubben Besiktas och toppar grupp I på sju poäng. De nordiska grannarna Malmö och Sarpsborg står på fem poäng medan Besiktas har fyra.

För Malmö väntar närmast Genk hemma den 29 november innan Europa League-gruppspelet avslutas borta mot Besiktas den 13 december.

About Sten

Check Also

Nu kommer svar om flygolyckan i Umeå

OlyckaTT Vad var det som hände då nio personer omkom när ett flygplan från Umeå …