Home / Utrikes / Nordamerika / Beskedet: Lahyani dömer vidare i US Open
Nick Kyrgios, Australien, vände i mötet med Pierre-Hugues Herbert, Frankrike, i US Open-tennisen.

Beskedet: Lahyani dömer vidare i US Open

TennisTT-AFP

Mohamed Lahyani får fortsätta döma i grand slam-turneringen US Open.

Den svenske tennisdomaren har både kritiserats och försvarats efter att ha peppat Nick Kyrgios.

En otrolig företeelse, säger ESPN:s expert John McEnroe.

Mohamed Lahyani har varit flitigt omdiskuterad sedan han klev ned från domarstolen för att peppa Nick Kyrgios, Australien, i torsdagens möte med Pierre-Hugues Herbert, Frankrike, i den andra omgången av herrsingeln i US Open i New York. Kyrgios vände (4–6, 7–6 (8–6), 6–3, 6–0) och tog sig vidare i turneringen.

Han var där för länge. Det var en konversation och det kan förändra hur du tänker. Det spelar ingen roll om det är en massör, läkare eller domare. Det här ska inte hända igen, sade legendaren och världstvåan Roger Federer.

Den svenske domaren har fått utstå kritik från flera håll. Men amerikanska tennisförbundet (USTA) meddelar att han får döma vidare i turneringen.

”Lahyani har blivit tillsagt att förhålla sig till gällande protokoll i matcherna han dömer framöver”, skriver USTA i uttalande, enligt AFP, och medger att Lahyani brutit mot reglerna.

En annan legendar, ESPN:s nuvarande expertkommentator John McEnroe, har försvarat Mohamed Lahyani.

Nu gör jag något jag aldrig gjort under mina 40 år inom tennisen – jag försvarar den här domaren. Jag tycker Nick Kyrgios var där ute på banan utan att tävla. Lahyani gick ned från sin stol, vilket jag aldrig sett, och försökte pusha honom. Han bad honom nästan att spela bättre. En otrolig företeelse, sade McEnroe i ett klipp som Expressen uppmärksammat.

About Sten

Check Also

Därför sprids protesterna mot polisvåld i USA

USATT Fallet med den svarte amerikanen George Floyd som dog efter ett brutalt polisingripande i …