Home / Nyheter / Sport / Beskedet: Matchen ska spelas klart
Parterna är överens: Svenska cupen-matchen mellan IFK Göteborg och Gais ska spelas färdigt vid annat datum

Beskedet: Matchen ska spelas klart

FotbollTT

Parterna är överens: cupmatchen mellan IFK Göteborg och Gais ska spelas färdigt vid annat datum

Det som återstår är ett formellt beslut av Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté.

”Ambitionen är att matchen ska spelas klart före avslutande omgång i gruppspelet”, skriver förbundet på sin hemsida.

Svenska fotbollförbundet meddelar på sin hemsida att den avbrutna cupmatchen mellan IFK Göteborg och Gais ska spelas klart. Ett formellt beslut har dock inte tagits, utan ska fattas av tävlingskommittén efter ett sammanträde.

”Samtliga inblandade parter i måndagens avbrutna cupmatch IFK Göteborg-GAIS – de båda föreningarna samt SvFF och SEF – är av uppfattningen att matchen ska fullföljas. Detta i enlighet med det enhälliga beslut som fattats vid Representantskapsmöte, det vill säga att samtliga matcher så långt det är möjligt ska avgöras på spelplanen”, skriver förbundet på sin hemsida.

Ville tilldelas segern

Matchen skulle ha spelats klart klockan 14 på tisdagen, men Gais vägrade då förutsättningarna ”som gällde vid beslutstillfället måndag kväll i anslutning till matchen ändrats” och ansåg att de skulle tilldelas segern.

Ett oerhört svårt, tragiskt och negativt beslut att ta, sade Gais ordförande Glenn Heiman till TT.

Men så blev det alltså inte.

Målvakten fick hörselproblem

”IFK Göteborg har varit tillmötesgående i den delen och även SvFF och SEF anser det befogat att senarelägga återupptagandet av matchen till annan speldag. SvFF för en dialog med föreningarna för att försöka hitta en tidpunkt då matchen kan spelas färdigt. Ambitionen är att matchen ska spelas klart före avslutande omgång i gruppspelet”, skriver förbundet.

Det var i början av andra halvlek som incidenten skedde. Gaismålvakten Marko Johansson var nära att träffas av en fyrverkeripjäs från IFK Göteborgs läktare, och fick hörselproblem av smällen. Beslutet att inte fortsätta matchen togs av Gais styrelse, efter kontakter med bland annat tränarna. Marko Johanssons hörselproblem är också anledningen till att Gais inte ville spela matchen i dag.

About Sten

Check Also

Stort tryck på golfbanorna: ”Som ett kosläpp”

CoronavirusetTT Social distansering kombinerat med idrott kan vara knepigt. Men golfen är coronakompatibel. När golfbanor …