Home / Nyheter / Inrikes / Bildspecial: Malmöbor överröstade Pegida

Bildspecial: Malmöbor överröstade Pegida

5000 malmöbor valde att demonstrera mot rasism och islamofobi i Malmö då gruppen Pegida höll en manifestation.

Det var den omskrivna aktionen från den nybildade antimuslimska svenska förgreningen av Pegida som valde att hålla en manifestation i Malmö. I Europa har rörelsen lyckats samla flera tusen demonstranter men i Malmö lyckades de bara samla ett tiotal personer. Istället blev tillställningen en styrkedemonstration från Malmös antirasistiska krafter som samlade hela 5000 enligt uppgifter från polisen till Sydsvenskan.

– Jag tror att det var mer än 3000 personer. Man hörde knappt vad Pegida sa eftersom demonstranterna var så högljudda, säger Al Kompis reporter Mohammad Al Balout till AL-TID.se.

Olof Holmgren från Vänsterpartiet var en av de som hjälpte till att organisera motdemonstrationen och han var nöjd med att polisen höll sig relativ lugna och att uppslutningen var så stor.

– Det gick jättebra, det var 3000 personer som överröstade deras talare. Jag tror att det är jätteviktigt att malmöbor går ut och visar rasisterna att Malmö inte är deras stad och att den aldrig kommer att bli det. De var några stycken och vi var 3000. Det är en ganska tydlig signal till rasisterna att det här är våra gator och torg, säger Olof Holmgren till AL-TID.se

Redaktionen
Foto: Al Kompis

About Sten

Check Also

Fängelse för sexövergepp mot två systrar

BrottTT En man i 60-årsåldern döms av Vänerborgs tingsrätt till fängelse i tre år och …