Home / Utrikes / Europa / Björklund går emot Skåneliberaler
Liberalernas partiledare Jan Björklund. Arkivbild.

Björklund går emot Skåneliberaler

PolitikTT

Liberalernas partiledare Jan Björklund går emot Skåneliberalernas nej till att samarbeta i någon form med Socialdemokraterna.

De säger nej till ett sådant samarbete. Då kan det enda som återstår vara ett samarbete med Sverigedemokraterna. Jag känner mitt parti väl. Skåneförbundet har sin uppfattning, men det finns ingen majoritet i vårt parti för att samarbeta med Sverigedemokraterna, säger Jan Björklund i en intervju med Malou von Sivers i TV4 enligt Kvällsposten/Expressen.

Han säger att dörren ska vara öppen för ett samarbete med S om Alliansen gemensamt står bakom det.

På måndagskvällen hade Skåneförbundet i partiet möte och antog, med röstsiffrorna 35 mot 26, en skrivelse om vilka de anser att partiet kan och inte kan samarbeta med i en eventuell regering. Uttalandet som vann tar helt avstånd från att medverka i eller släppa fram en regering som leds av Socialdemokraterna.

”Om det är omöjligt att bilda den Alliansregering som vi lovat våra väljare att verka för bör Liberalerna avstå från regeringsmedverkan. Vi har inte mandat att medverka till eller medverka i något annat än en borgerlig regering”, heter det i skrivelsen där det också hävdas att det för Liberalerna är ”av existentiell betydelse” att säga nej till en S-ledd regering.

Nio framträdande L-politiker i Skåne krävde nyligen att partiets riksdagsgrupp och partiledaren Jan Björklund säger nej till Stefan Löfven (S) som statsminister.

About Sten

Check Also

Naken man körde full från badplats

BrottTT En överförfriskad man i 35-årsåldern bestämde sig på onsdagskvällen för att köra i väg …