Home / Utrikes / Europa / Brand i idrottshall och restaurang i Lerum
Det brinner i en idrottshall och restaurang i Lerum. Arkivbild.

Brand i idrottshall och restaurang i Lerum

BrandTT

Drygt 30 brandmän bekämpar en brand i en idrottshall i Lerum öster om Göteborg, uppger räddningstjänsten.

Larmet om branden kom strax efter midnatt. Anläggningen som brinner innehåller förutom en pizzeria bland annat ett gym och flera sporthallar. Räddningstjänsten arbetar med att begränsa spridningen.

Vi har fått en positiv rapport från vår räddningsledare. Det ser ganska bra ut. Man har fått bra effekt på den begränsning man gör, och försöker att begränsa branden till ena delen av den här stora idrottsanläggningen, säger Anders Gärdhagen, stabschef vid Räddningstjänsten Storgöteborg till TT vid 03-tiden.

Brandmännen har bekämpat branden med olika tekniker, bland annat med så kallade skärsläckare – ett verktyg med högt vattentryck och en litet munstycke som kan användas genom en vägg för att skapa en vattenspray som kyler ned brandgaserna.

Man har försökt att få kontroll genom att begränsa branden utifrån, säger Gärdhagen.

Som mest har fler än 40 brandmän arbetat på platsen, men det har skalats ned något. Branden bedöms inte riktigt vara under kontroll.

Vi kommer att vara kvar resten av natten, men förhoppningsvis kan vi trappa ned resurserna och bara vara kvar med en mindre styrka för eftersläckning och kontroll under morgontimmarna.

Inga personskador har rapporterats.

About Sten

Check Also

46 nya rapporterade dödsfall i covid-19

CoronavirusetTT Ytterligare 46 personer som smittats av coronaviruset har rapporterats döda i Sverige. Dödssiffran stiger …