Home / Ekonomi / Ekonomi, affärer och finans / Brexitprotest i London: Ge oss en till chans
Jerry Flinn har deltagit i alla demonstrationer som anordnats av People's vote sedan 2016. Idag har han kommit från Manchester med fru och vän.

Brexitprotest i London: Ge oss en till chans

StorbritannienLondon, TT:s utsända

Samtidigt som parlamentarikerna stöter och blöter Boris Johnsons brexitavtal samlas hundratusentals brexitmotståndare i London för en demonstrationsmarsch.

Arrangemanget spås bli ett av de största hittills i brittisk historia.

Budskapen på plakaten varierar, men andemeningen är tydlig: Brexit är skit.

Huvudgatan Park Lane är fylld till brädden med remainers (motståndare till brexit) som kraftsamlar mot det avtal som det brittiska underhuset tar ställning till under lördagen.

Bakom demonstrationen står organisationen People’s vote, som arrangerar protester sedan folkomröstningen 2016. Dess krav: Oavsett vilket utträdesavtal som EU och Storbritannien kommer fram till ska folket få tycka till.

Jag hoppas att politikerna ger oss en chans att rösta igen. Och då finns det ingen chans att en majoritet vill lämna EU, säger Jerry Flinn från Manchester.

”Är orättvist”

Han är en ivrig förespråkare för en ny folkomröstning och har deltagit i samtliga demonstrationer som organiserats av People’s vote. Om tanken på att lämna EU säger han till TT:s utsända:

Vi är européer och vill visa att vi är européer. Min släktings flickvän är från Sverige och det är orättvist om hon ska behöva söka tillstånd.

Det är tydligt att demonstrationen inte har någon tydlig anordnare dock. Den är ett samarbete med flera olika organisationer med stöd från flera håll, dock som tydligast av liberaldemokrater.

Längs med demonstrationståget står stånd och scener. Och det rör på sig väldigt långsamt, främst för att det är trångt men folk stannar också för att dricka öl och lyssna på musik.

”Var riggat”

Organisationen Sheffield for Europe är en av arrangörerna bakom kampanjen. Enligt Nill Schofield i organisationen skulle folket få välja på tre alternativ om de ställdes inför ytterligare en folkomröstning.

Ett av dem skulle vara att stanna i EU, ett annat på det förslag som ligger på bordet och ett tredje på en hård brexit utan avtal, säger han.

Marianne Gilchrist, från organisationen Hull and East Yorkshire for Europe, säger att många britter som bodde utomlands inte hade möjlighet att rösta i folkomröstningen 2016.

Valet var riggat, säger Gilchrist.

”Högerextrem kupp”

Huruvida det faktiskt kommer påverka regeringen vet hon dock inte.

För problemet är att vi inte har en vanlig regering. Boris är ingen vanlig premiärminister. Allt är en högerextrem kupp.

Även politiker, programledare och skådespelare är delaktiga i People’s vote och en del ska tala i London. En av de som engagerat sig är Star Trek-skådespelaren Patrick Stewart.

Lisa Heminsley har dock inte kommit för att lyssna på någon speciell, utan för att visa sin ståndpunkt.

Jag tror inte att talarna kommer att påverka de som deltar i demonstrationen här idag – men däremot kanske de som sitter hemma och kollar på tv eller följer kändisarna på sociala medier.

About Sten

Check Also

Trump tillbakavisar uppgifter om skyddsrum

USATT-AFP I en intervju med Fox News Radio förnekar den amerikanske presidenten att han tvingats …