Home / Utrikes / Europa / Bulgarien öppnar gränsen
Social distansering under en gudstjänst i Bulgariens huvudstad Sofia i påskas.

Bulgarien öppnar gränsen

BulgarienTT-Reuters

Bulgarien öppnar sina gränser för EU-medborgare. Från och med måndag slopas den obligatoriska karantänsperioden på 14 dagar för resande från EU. Men inte för svenskar.

Sverige är ett av åtta länder som undantas från lättnaderna, och svenska medborgare som vill in i landet måste fortsatt hålla sig till två veckors karantän.

Bulgarien lyfte de flesta av de karantänsregler som gällt i landet förra veckan, och öppnade då även gränsen för inresa, med obligatorisk karantän för samtliga resande.

Enligt de officiella siffror som Jons Hopkins-universitetet i USA publicerat har 2 485 personer i landet smittats av coronaviruset och 136 personer avlidit.

Förutom Sverige gäller karantänsreglerna fortsatt för Belgien, Irland, Portugal, Spanien, Italien, Malta samt Storbritannien.

Beslutet liknar det Grekland presenterade under fredagen, landet öppnar sina gränser för turister från 29 länder från och med 15 juni – en lista där Sverige inte ingår.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …