Claire Foy. Arkivbild.

Claire Foy om ”The crowns” andra säsong

TvTT

Som ”det svåra andra albumet”. Så beskriver huvudrollsinnehavaren Claire Foy den andra säsongen av succéserien ”The crown”, som just nu visas på Netflix.

I en intervju i Variety säger Foy, som spelar drottning Elizabeth i serien, att den första säsongen var betydligt enklare att göra.

Då gjorde vi bara något vi trodde på och försökte skapa bästa möjliga underhållning. inför den andra säsongen kände vi alla: ”Åh herregud, varför blev det så bra första gången? det var ju bara något som hände?”, säger hon.

Foy hyllar även Peter Morgan, seriens skapare.

Han visade vägen och jag bara följde. Och den vägen är intressant. Han ser på henne (drottningen, reds anm.) som en hustru men försöker samtidigt svara på större frågor om henne, monarkin och nationen, säger hon.

I nästa säsong ersätts Claire Foy av Olivia Colman i titelrollen. Foy syns nästa år i ”La la land”-regissören Damien Chazelles nya film ”First man” samt i rollen som Lisbeth Salander i filmatiseringen av David Lagercrantz ”Millennium”-roman ”Det som inte dödar oss”.

About Sten

Check Also

Påven förespråkar partnerskapslagar

VatikanstatenTT-Reuters Påve Franciskus försvarar samkönade pars rätt att ingå registrerade partnerskap. De är alla Guds …