Home / Utrikes / Australien / Djokovic möter överraskningen Pouille
Novak Djokovic.

Djokovic möter överraskningen Pouille

TennisTT

Det blev som läkaren önskade – att tennisens världsetta Novak Djokovic inte skulle spela någon lång match i kvartsfinalen i Australian Open.

Redan efter 51 minuter bröt motståndaren Kei Nishikori med en lårskada.

31-årige Djokovic var utmattad efter den tuffa fyrasetsmatchen mot Daniil Medvedev i måndags i Melbourne och läkaren hoppades att Djokovic inte skulle behöva tillbringa allt för lång tid på banan i kvartsfinalen.

Japanen Kei Nishikoris läkare hade kanske hoppats på ett liknande scenario eftersom Nishikori spelat tre femsetare i Melbourne och drygt fem timmar i måndagens åttondelsfinal.

Nu blev matchen kort på grund av en skada. Nishikori fick problem redan tidigt i första set och efter 1–6 i första set tog japanen ett avbrott för att få låret omlindat.

Efter 1–4 i det andra gav han upp.

Jag hoppas att det inte är något allvarligt som tar lång tid. Jag önskar honom snabb återhämtning, säger Djokovic i segerintervjun på banan.

Den serbiska världsettan ställs nu mot överraskningen Lucas Pouille i semifinalen. Pouille hade inför årets Australian Open aldrig vunnit en match i grand slam-turneringen i Melbourne. Nu har han vunnit fem.

I kvartsfinalen vann den 28-seedade fransmannen överraskande över den 16-seedade kanadensaren Milos Raonic med 7–6, 6–3, 6–7, 6–4 och är klar för sin första grand slam-semifinal.

Jag lyckades vara fokuserad och hålla mig till matchplanen, säger Pouille i segerintervjun på planen.

I den andra semifinalen möter spanska stjärnan Rafael Nadal greken Stefanos Tsitsipas.

About Sten

Check Also

Stjärnor avslöjar Vintergatans rätta jag

ForskningTT Med hjälp av ljusintensiva stjärnor har forskare skapat tredimensionella kartor över Vintergatan. Kartorna avslöjar …