Home / zed / Dubai - Förenade Arabemiraten / Dubai bygger för miljarder inför Expo 2020
En arbetare står på en byggställning på en av Dubais skyskrapor. Arkivbild.

Dubai bygger för miljarder inför Expo 2020

DubaiTT-AFP

Dubai planerar projekt för miljarder inför världsutställningen World Expo 2020. Totalt beräknas värdet på alla de byggprojekt som redan är igång till över 350 miljarder kronor, enligt en ny rapport.

Bland annat har 146 miljarder lagts på infrastruktur och transport, 110 miljarder på boende och 92 miljarder på hotell och nöjesprojekt, enligt rapporten från konsultföretaget Construction intelligence Center.

67 miljarder kommer också att läggas på att bygga ut flygplatsen Al Maktoum International Airport, strax söder om staden.

När utvidgningen är klar beräknas den nya flygplatsen kunna hantera upp till 160 miljoner resenärer per år, att jämföra med Dubai International Airport, norr om Dubai, som i dag hanterar runt 88 miljoner passagerare om året.

Myndigheterna räknar med att projekten kommer att skapa runt 300 000 nya jobb bara inom turistindustrin. Det är första gången som världsutställningen hålls i Mellanöstern och man räknar också med upp till 300 000 besökare per dag när den drar i gång i oktober 2020.

About Sten

Check Also

Kris för äggbranschen – konkurser hotar

EkonomiTT Samtidigt som ägghögtiden påsk är nära genomgår den svenska äggbranschen en mycket tuff tid. …