Dick Axelsson. Arkivbild.

Dubbel av Axelsson gav Färjestad segern

IshockeyTT

Serieledaren hemma mot bottenlaget och det bara några dagar efter den klara segern i det senaste mötet.

Färjestad–Brynäs kunde väl bara sluta på ett sätt?

Jo, och det såg veteranen Dick Axelsson till genom att göra båda målen i 2–1-segern.

Brynäs har mest blandat och sällan gett hittills i höst, men när det väl stämmer, stämmer det rätt bra för vårens SM-finalist. Det såg ut att kunna bli en sådan eftermiddag i Karlstad. Brynäs saknade inte precis chanser att lägga grunden till revansch för 1–4-förlusten hemma.

Men det är det där med effektiviteten. Där finns det klara brister. Brynäs skulle behöva lite av Dick Axelssons kvalitéer.

Veteranen snärtade i numerärt överläge in sitt åttonde mål för säsongen när han, 6.59 in i mittenperioden, fick hål på Linus Fernström efter en öppnande passning från Alexander Johansson.

Det är lite intränat, jag ”suger” in en kille och så vet jag att Dick kommer fri och han har ett kliniskt avslut. Kul att den går in, sade Johansson till C More.

Men Färjestads spelmässiga insats var han inte nöjd med.

Vi tappar tålamodet och spelar lite hafsigt. Det är inte tillräckligt bra för att vinna en hockeymatch och det tror jag vi alla känner.

Johansson hade delvis rätt. Knappa tre minuter in i slutperioden kvitterade Daniel Mannberg, men Brynäs glädje varade inte länge.

Det såg Axelsson omgående till med mål nummer 9 i höst.

About Sten

Check Also

Stort tryck på golfbanorna: ”Som ett kosläpp”

CoronavirusetTT Social distansering kombinerat med idrott kan vara knepigt. Men golfen är coronakompatibel. När golfbanor …