Home / zed / Nya Zeeland / ”Hoppas att det inte är en korsbandsskada”
Oscar Wester missar finalen i big air i Cardrona, Nya Zeeland. Här en bild från slopestyle-tävlingarna under vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea. Arkivbild.

”Hoppas att det inte är en korsbandsskada”

FreeskiingTT

Röntgen gav inget tydligt besked gällande den smäll mot knät som freestyletalangen Jennie-Lee Burmansson,16, ådrog sig på träning inför världscuppremiären.

Vi hoppas att det inte är en korsbandsskada utan en mindre grej, säger hennes agent, Urban Stamming.

Just nu är Burmanssons skadeläge oklart. Röntgenbilderna har inte kunnat visa vad felet är. Enligt Urban Stamming uppger Burmansson att det känns konstigt i knät, men förhoppningen är att det inte rör sig om något allvarligt.

Hon befinner sig i Cardrona, Nya Zeeland, där hon skulle ha tävlat i världscupen i veckan. Nu väntar en resa hem till Sverige där fortsatta undersökningar väntar.

Vi vet inte så mycket mer. De kommer flyga hem så fort som möjligt så att hon får genomgå SOK:s undersökning och komma under SOK:s läkarbehandling i Stockholm, säger Stamming.

De resterande svenska inslagen i Cardrona, Oscar Wester och Oliwer Magnusson åkte sina kvalheat i big air i natt svensk tid. Wester hamnade på elfte plats och missar finalen på fredag. Magnusson, som blev fyra i onsdagens kvalheat, kör däremot i finalen.

About Sten

Check Also

Nya Zeelands befolkning växer under pandemin

Nya ZeelandTT-Reuters Nya Zeelands befolkning har passerat 5 miljoner, varav en halv miljon har adderats …