Home / zed / Abu Dhabi - Förenade Arabemiraten / Fleetwood försvarade titeln
Tommy Fleetwood.

Fleetwood försvarade titeln

GolfTT

Tommy Fleetwood försvarade sin titel från Abu Dhabi.

Britten vann efter en makalös sista runda – som var lika bra som Henrik Stensons.

Henrik Stenson låg lite för långt ifrån täten i Europatourtävlingen i Abu Dhabi inför sista rundan. Då passade ändå Stenson på att göra sin bästa runda under den prestigefyllda tävlingen.

Stenson gick runt på 65 slag, sju under par, efter en runda befriad från några förargliga bogeys och slutade på totalt 15 under par och en åttondeplats.

Ledare inför fjärde rundan var britten Ross Fisher och belgaren Thomas Pieters. Men ingen skulle stå som segrare till slut. Pieters lyckades över huvud taget inte knyta ihop säcken utan gick runt på beskedliga par. Fischer inledde sista rundans första nio starkt, men lyckades inte bibehålla det fina spelet sista nio, utan gjorde två kostsamma bogeys.

I stället passade den regerande mästaren Tommy Fleetwood på att sno åt sig segern efter att likt Stenson gått runt på sju under par, och därmed totalt 22 under par. Han vann med två slags marginal ner till Fisher.

Det är lite känslosamt, det är första gången jag lyckas försvara en titel. Jag trodde att putten på sista var för seger men man kan ju inte vara säker och det är en konstig känsla, säger han enligt Svenskgolf.

Övriga svenska placeringar: Robert Karlsson och Kristoffer Broberg blev delad 32:a och Joakim Lagergren slutade 53:a.

About Sten

Check Also

Australien stänger samhälle – men inte skolan

CoronavirusTT Ställ in alla resor och gör så lite som möjligt. Det är uppmaningen från …