TV4-huset i Stockholm. Arkivbild.

Avtal klart – TV4 åter hos Com Hems kunder

EkonomiTT

Sent på lördagskvällen kom beskedet som många tittare väntat på.

Nu är ett skriftligt avtal på plats och det är så klart glädjande. Kanalerna kommer tillbaka till våra kunder i morgon, sade Viktor Wallström, Tele2:s kommunikationsdirektör, till TT sent på lördagskvällen.

Det innebär att Com Hems och Boxers kunder återigen kan se TV4, Sjuan, TV12 och C More i sina tv-apparater. Det berör omkring 1,6 miljoner hushåll som varit utan kanalerna sedan den 10 december.

Enligt Viktor Wallström rör lördagskvällens uppgörelse ett slags grundavtal.

Sedan kan vi slutföra vidare diskussioner löpande utan att kunderna drabbas.

Olika djärva

Även Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen som äger Com Hem, säger enligt ett uttalande att en hel del förhandlande med TV4 återstår men att det skriftliga avtalet ändå är ”ett stort framsteg”.

Med ett grundavtal på plats för TV4, Sjuan, TV12 och C More kommer nu fortsatta förhandlingar att ske rörande övriga kanaler och rättigheter.

Både Com Hem och TV4 hade sagt att sändningarna ska återupptas efter den muntliga överenskommelse som slöts på fredagskvällen, men har varit olika djärva i sina utfästelser.

”Är glada”

Tele2 hade lovat att släppa på kanalerna under helgen den 21–22 december, samtidigt som TV4 varit något försiktigare och satt julhelgen som en bortre tidsgräns.

”TV4 är hela Sveriges tv-kanal och vi är glada över att så många som möjligt kan njuta av sina favoritprogram tillsammans med oss under TV-julen och framåt”, säger TV4:s vd Casten Almqvist i ett skriftligt uttalande.

Enligt Com Hem ska de kompensationer som getts till Com Hem- och Boxer-kunder på grund av nedsläckningen fortsätta att gälla enligt tidigare sagda datum.

About Sten

Check Also

Astra Zeneca pausar vaccintest

CoronavirusetTT-Reuters Astra Zeneca trycker på pausknappen för den tredje fasen av kliniska studier av sitt …