Räddningstjänsten fick rycka ut till en lägenhetsbrand i Bergs kommun i Jämtland. Arkivbild.

Fortsatt arbete vid branden i Svenstavik

BrandTT

Efterarbetet vid branden i Svenstavik pågick fortsatt under tidig måndagsmorgon. Först vid 09-tiden kan situationen börja utvärderas.

Räddningstjänsten är fortsatt på plats vid det flerfamiljshus i Svenstavik i Jämtland som eldhärjades under söndagskvällen.

Vid 04.15 var åtta brandmän från två stationer kvar för övervakning och eftersläckning.

De kommer att vara kvar fram till klockan 09, när vi gör en ny bedömning, säger Kristina Henriksson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jämtland.

De lägenhetsbränder som härjade i fastigheten var sent på söndagen under kontroll, men mycket arbete återstod för räddningstjänsten, bland annat med att plocka bort plåt på taket och släcka glödbränder.

Vid 01.30 började man avveckla insatsen.

Larmet kom strax innan klockan åtta på söndagskvällen om att det börjat brinna kraftigt i en lägenhet. Branden spred sig till ytterligare en lägenhet och till taket på huset.

Totalt finns det tolv lägenheter i huset och boende har evakuerats. Svenska kyrkan har öppnat sina lokaler i närheten för de drabbade och även kommunen bistår med hjälp. De boende kunde inte återvända till huset under natten.

Två lägenheter har förstörts, det är fortsatt oklart om fler lägenheter har drabbats av elden eller under släckningsarbetet.

Enligt SOS Alarm har en person fått föras till sjukhus med oklart skadeläge.

Det är oklart hur branden startade.

About Sten

Check Also

Man skjuten av polis i Grums

BrottTT En man har skjutits av polis i Grums i Värmland natten till tisdagen. Skadeläget …