Grannarna ville hellre ha Hells Angels – Nu vill Refugees Welcome ”rasera” fördomar

I en debattartikel på Svt opinion bjuder Refugees Welcome in Nackabor till möte med nyanlända. Initiativet kommer efter mediauppgifter om att vissa Nackabor hellre vill ha Hells Angels som grannar än ensamkommande flyktingbarn.

Det var Svt som i förra veckan kunde avslöja mail skickade från grannar till ett planerat boende i Nacka. I mailen som skickats till Nacka kommun framgick att många boenden i området hellre såg att den nuvarande hyresgästen Hells Angels fick stanna än att ensamkommande flyttade in.

”Jag kommer inte att våga låta min hustru vara utomhus, i trädgården eller gå hem själv från arbetet. Kommer inte att våga låta våra döttrar komma på besök. Vi blir ju tvungna att flytta till en annan kommun? Förstår ni vad ni gör? Vi bor ju här i Nacka för att det är tryggt?” skriver en av grannarna enligt Svt.

Aftonbladet kunde senare rapportera om att grannarna till det planerade boendet har anlitat en mäklare för att köpa loss fastigheten.

Nu vill Refugees Welcome genom projektet Rosa stationen utmana fördomar och bjuder in nackabor till möten mellan ”etablerade svenskar” och nyanlända.  Rosa Stationen beskrivs av organisationen som ”integration i praktiken”.

”Vi vågar påstå att den snabbaste vägen till integration sker i mötet mellan människor, att sluta prata om och istället prata med de människor som flyttat till vårt land.” skriver de.

Rosa stationen finns förutom i Nacka även i Vasastaden och organisationen uppmanar privatpersoner att själv dra igång liknande projekt.

Redaktionen
Externa länkar: 
”Välkomna att få era fördomar raserade, Saltsjö-Boo”
Protester i Saltsjö-Boo mot flyktingboenden
Grannarna vill köpa HA-huset

About Sten

Check Also

Man skjuten av polis i Grums

BrottTT En man har skjutits av polis i Grums i Värmland natten till tisdagen. Skadeläget …