Home / Nyheter / Inrikes / Hundra skolor bjuds in i spåren av metoo
Hundra skolor bjuds in för att ta fram lösningar på hur skolan ska vara trygg och jämställd fri från dålig jargong, trakasserier, sexuellt våld och kränkningar. Arkivbild.

Hundra skolor bjuds in i spåren av metoo

MetooTT

Hundra skolor bjuds in för att ta fram lösningar på hur skolan ska vara trygg och jämställd, fri från dålig jargong, trakasserier, sexuellt våld och kränkningar. Metoo-kampanjen visar att mer behöver göras för att stärka skolornas förebyggande värdegrundarbete och skollagen är tydlig när det kommer till skolornas skyldighet att anmäla, utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling, konstaterar stiftelsen Raoul Wallenberg Academy och förlaget Natur & Kultur som bjuder in skolorna till ett evenemang i Stockholm den 12 december.

”Vi vill samla aktörer i skolvärlden och ta fram konkreta förslag på hur vi i praktiken stärker det förebyggande värdegrundsarbetet och hur man kan visa civilkurage när det väl gäller. Det är dags att vi agerar”, säger Sarah Scheller, verksamhetsansvarig för Raoul Wallenberg Academy, i ett pressmeddelande.

About Sten

Check Also

Skanska faller på börsen efter vinstvarning

EkonomiTT Efter gårdagens vinstvarning meddelar byggjätten Skanska att koncernen avstår från stora projekt i USA. …

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.