Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Bråk och mycket pyroteknik på derbydagen
Flera personer har skadats i ett bråk inför derbyt på Tele 2 Arena. Arkivbild.

Bråk och mycket pyroteknik på derbydagen

BrottTT

Under söndagens fotbollsderby mellan Hammarby och AIK uppskattar polisen att runt 200 pyrotekniska pjäser brändes av samt att knallskott kastats på arenan.

Trots visitering av åskådarna spelades matchen på Tele 2 Arena med ett märkbart dis i luften efter de bengaliska eldarna.

Det är alldeles för mycket. Ingen har kommit till skada, men enligt kommenderingschefen innebär det här en förhöjd risk för åskådarna, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Inför derbyt greps en person just för att ha eldat med en bengalisk fackla, men då personen var minderårig lämnades denne över till socialtjänsten.

Två timmar före avspark hamnade också ett hundratal personer i våldsamt slagsmål i Kista i nordvästra Stockholm. Flera personer skadades, varav en allvarligt.

Vi bedömer det som att det är huliganer. Det har varit en boxningsmatch och där har vi en del personer som är mer intressanta än andra, säger Österling.

Polisen beskriver att hälften av personerna bar svarta och hälften vita tröjor. Ingen frihetsberövades vid händelsen men under matchen grep ordningsvakter en person för misshandel och en för våld mot tjänsteman.

Händelsen i Kista har hanterats av dels den särskilda insats som polisen satt in för derbyt, dels av patruller i polisområde Stockholm nord.

Utöver pyrotekniken och slagsmålet i Kista uppger polisen att derbyt gått förhållandevis lugnt till.

About Sten

Check Also

Nio kängurur stulna från danskt zoo

DanmarkTT-Ritzau Nio av tio kängurur har stulits från Munkholm Zoo utanför Balle, rapporterar TV2 Östjylland. …