Home / Kultur / Immortal Technique: ”Ideologin bakom terrorism finns i alla religioner och tankesätt”

Immortal Technique: ”Ideologin bakom terrorism finns i alla religioner och tankesätt”

Igår höll den kända politiska rapparen Immortal Technique ett välbesökt föredrag i Stockholm där han förklarade sin syn på sambandet mellan kolonialism och terrorism.

Immortal Technique eller Felipe Andres Coronel som han egentligen heter är en afroperuansk rappare som är uppväxt i Harlem i New York. Han föddes i Lima i Peru i ett militärsjukhus men när han var fyra år emigrerade han och hans familj till USA.

Efter att ha suttit i fängelse i ett år efter ett bråk på Pennsylvania State University började han läsa statsvetenskap och började sälja sin rapmusik på egen hand. 2001 släpper han sin första skiva kallad ”Revolutionary Vol. 1” med hjälp av pengar han tjänat ihop från rap-battles.

Trots att rapparen varit ett känt namn i rapkretsar sedan 2001 har han fram tills idag vägrat att skriva på ett skivkontrakt med ett skivbolag. Istället släpper han all musik från sitt egna bolag Viper Records. Idag spelar Immortal Technique för ett utsålt Debaser på Medborgarplatsen men inför spelningen höll han ett föredrag där han bland annat pratade om kolonialismens historia, internationell terrorism och islamofobi.

– Om vi frågar oss, har det någon gång skett terrorism som har varit värre än det som pågår just nu och som dessutom har ursäktats. Det finns ett annat ord som låter bättre för européer än terrorism och det ordet är kolonialism, förklarar Technique under föredraget.

Hör hela föreläsningen nedan.

Kultur@altid.se

Fotonot: Föredraget organiserades av Bad Taste Empire

About Sten

Check Also

Pekka Heino lämnar SVT

TvTT Programledaren Pekka Heino lämnar SVT efter 32 år, skriver Aftonbladet. I en intervju med …