Poliser har stängt av en väg efter masskjutningen i Sutherland Springs. Två män hyllas som hjältar för sin insats för att stoppa gärningsmannen.

Jagade skytten – hyllas som hjältar

USATT

Två Texasbor hyllas som hjältar sedan de tog upp jakten på den utpekade gärningsmannen bakom masskjutningen i Sutherland Springs.

Jag bara agerade, säger Johnnie Langendorff.

Langendorff, från Seguin i Texas, var på väg till sin flickvän när han hörde skottlossning. Han körde dit direkt.

Jag såg två män skjuta mot varandra, den ena var en ortsbo. Kyrkskytten flydde i bil och den andra mannen förklarade snabbt vad som hänt, och sade att vi måste jaga honom. Och det var vad jag gjorde, jag bara agerade, berättar Langendorff för den lokala tv-kanalen Ksat12.

Ortsbon, som inte namnges i amerikanska medier, hade innan dess ingripit mot Kelley i kyrkan, grabbat tag i hans gevär och skjutit för att stoppa honom.

Gärningsmannen – som i amerikanska medier pekas ut som Devin Kelley – körde i hög hastighet norrut i sin suv, men paret knappade in på honom samtidigt som de larmade polisen. När skytten förlorade kontrollen och körde av vägen satt Langendorff kvar i bilen, medan hans kompanjon gick fram till Kelley i den kvaddade bilen och siktade mot honom med sitt gevär.

Han rörde sig inte, säger Langendorff.

Efter några minuter var polisen framme på platsen och kunde konstatera att Kelley var död. Dödsorsaken är ännu oklar.

Om det inte var för ortsbon som konfronterade gärningsmannen, kunde den värsta skjutningen i Texas historia ha krävt ännu fler liv, säger Freeman Martin, myndigheten för allmän säkerhet i Texas, till CNN.

About Sten

Check Also

Ingen alkohol efter midnatt i Norge

NorgeTT-NTB Från och med lördag införs ett förbud mot att servera alkohol i hela Norge …