Home / Nyheter / Sport / Jepson bäst av de bästa på Solvalla

Jepson bäst av de bästa på Solvalla

HästsportTT

Under 2018 fick Carl Johan Jepson sitt stora genombrott som travkusk. På lördagen krönte han framgångarna med att vinna V75 Champions, en tävling mellan landets framgångsrikaste V75-kuskar i fjol.

Det är mycket prestige i att vinna en sån här kusktävling, sade Jepson.

Landets 15 segerrikaste kuskar från i fjol deltog i tävlingen. Inför den sista avdelningen av sex, låg Carl Johan Jepson i spets före Björn Goop och Örjan Kihlström.

Jag tänkte inte så mycket på hur jag låg till under tävlingsdagen utan försökte bara göra så bra ifrån mig som möjligt i varje lopp. Inför det sista loppet lyssnade jag på speakern som sa att jag ledde och att Björn (Goop) och Örjan (Kihlström) låg bakom. I loppet såg jag att båda var bakom mig och då kändes det bra, sade Jepson.

Färjestadskusken fixade slutsegern bakom Vincent AS som vann V75-6. Men det såg länge omöjligt ut för femåringen som sladdade längst bak i fältet. Både vilja och kraft såg ut att saknas.

Jag trodde ett tag att det var något fel på hästen för han ville ju ingenting. Men så tog ju ut honom i tredjespår i sista kurvan och då började hända saker och på upploppet flög han ju fram.

”Väldigt knepig”

Tränaren Magnus Dalén stod vid sidan om och fick uppleva det mesta under de två varvet.

Vincent är väldigt knepig. Han springer och bromsar i loppen, han kan titta åt ett håll och bryta åt ett annat. Men det är en häst med väldigt hög kapacitet och nu travade han ju dubbelt så fort som de andra över upploppet. Jag tror och hoppas att hästen får ett bra år, sade Dahlén.

Carl Johan Jepson var femma med Conrads Wilhelm i den sista avdelningen. Han var dessutom tvåa med Anna SH och trea bakom Exit Angot.

Det räckte för att bli slutsegrare i den prestigefyllda kusktävlingen.

Svårt att toppa 2018

2019 har börjat lika bra som 2018 avslutades. 41-åringen ligger på andra plats i den allsvenskan kuskligan på 27 segrar bakom ledaren Ulf Ohlsson.

2017 vann Jepson 134 travlopp och körde in närmare elva miljoner kronor.

I fjol blev det 216 segrar och 23,9 miljoner kronor inkört. En fördubbling i inkörda pengar.

Han blev dessutom sexa i V75-ligan på 24 segrar.

2018 var ett fantastiskt år. Man vill ju alltid slå förra årets siffror men det blir nog svårt att vara bättre i år, har Jepson tidigare sagt.

Anders Eriksson blev lärlingschampion efter seger med Ritchie Ås. Eriksson har utvecklats väldigt mycket som kusk de senaste två åren. Han var också den ende som tog två segrar bland landets kuskelit på Solvalla. Den andra kom med Drottning Pace som vann ett lopp utanför V75-spelet.

About Sten

Check Also

Stort tryck på golfbanorna: ”Som ett kosläpp”

CoronavirusetTT Social distansering kombinerat med idrott kan vara knepigt. Men golfen är coronakompatibel. När golfbanor …