Jussie Smollett släpptes efter att ha betalat borgen.

Jussie Smolletts rollfigur stryks

TvTT-Reuters

Jussie Smolletts rollfigur stryks från de sista två avsnitten av den femte säsongen av ”Empire”, meddelar produktionsbolaget.

Skådespelaren greps under torsdagen, misstänkt för falsk polisanmälan.

Kontroverserna kring den amerikanske skådespelaren Jussie Smollett växer. Nu stryks hans rollfigur ”Jamal” från de sista två avsnitten av den femte säsongen av tv-serien ”Empire”.

Beskedet kommer efter att Smollett på torsdagen greps av polis i Chicago, misstänkt för falsk polisanmälan. Han släpptes senare efter att ha betalat borgen på 100 000 dollar, motsvarande närmare en miljon kronor.

”De här anklagelserna är väldigt upprörande. Vi sätter vår tillit till att rättssystemet har sin gång”, skriver produktionsbolaget 20th Century Fox Television i ett pressmeddelande.

Jussie Smollett uppgav i en polisanmälan i slutet av januari att två maskerade män anföll honom, band en snara runt hans hals och hällde blekmedel över honom. När polisen inte kunde hitta någon övervaktningsfilm som visar händelsen började rykten spridas på sociala medier att Smollett hittat på händelsen.

Skådespelaren gick efter gripandet till attack mot anklagelserna om att han själv beställt angreppet som riktades mot honom i slutet av januari, skriver People.

I ett uttalande skriver ”Empire”-skådespelarens advokater att: ”Mr Smollett är en ung man med oförvitlig karaktär och integritet som med full kraft och på heder och samvete fortsätter att hävda sin oskuld”. Advokatteamet hävdar att Jussie Smollett känner sig ”förrådd av rättssystemet” och dömd på förhand.

About Sten

Check Also

Inbrottstjuv körde in i polisbil

BrottTT En man kunde tidigt på onsdagsmorgonen gripas efter att ha gjort inbrott i en …