Home / Nyheter / Inrikes / KD:s partiledarkandidat kritiseras för bilder från Israel-semester

KD:s partiledarkandidat kritiseras för bilder från Israel-semester

Ebba Busch Thors, en av de som tippas ta över partiledarposten från Göran Hägglund har fått kritik för bilder när hon poserar vid ett beväpnat militärfordon och går iklädd en t-shirt från israeliska armen.

Kritiken har bland annat kommit från Vänsterpartiets utrikespolitiska talesperson som anser att bilderna är provocerande.

– Det är djupt provocerande att Ebba Busch Thor poserar framför militärfordon som tillhör en armé som beskjutit skolor, ambulanser och sjukhus, säger Hans Linde, Vänsterpartiets utrikespolitiska talesperson till Expressen.se.

Bilderna är från en semesterresa från 2009 och lades ut av KDU:s ordförande Sara Skyttedal som också ses låsas skjuta ett maskingevär, skriver DN.

Enligt Ebba Busch Thor var fordonet ett tillfångataget syriskt militärfordon och men hon anser inte att det finns ett ”djupare budskap i bilderna”.

– Jag kan förstå att vissa uppfattar det som kontroversiellt mot bakgrund av den politiska laddning som finns i Mellanösternkonflikten men det finns inget djupare budskap i detta, säger hon till DN.

Ebba Busch Thor säger till DN att hon ”står upp för Israels rätt att försvara sig självt” men att hon ändå tror på fredsförhandlingar och en tvåstatslösning.

Redaktionen

Externa länkar:
Busch Thor kritiseras för semesterbilderna

Ebba Busch Thor på kontroversiella bilder i Israel

 

About Sten

Check Also

Svårt skadad när golfbilen krockade

OlyckaTT En äldre man skadades svårt i en ovanlig bilolycka på onsdagskvällen. Han hade gett …