Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Kvinnan som förde bort bebis åtalas
Den kvinna i 40-årsåldern som fört bort en bebis i en barnvagn från en förskola i Göteborg åtalas vid Göteborgs tingsrätt för olaga frihetsberövande. Arkivbild.

Kvinnan som förde bort bebis åtalas

BrottTT

Den kvinna i 40-årsåldern som fört bort en bebis i en barnvagn från en förskola i Göteborg åtalas vid Göteborgs tingsrätt. Hon är misstänkt för olaga frihetsberövande.

Det var den 22 januari på eftermiddagen som den sex månader gamla flickan försvann. Flickan låg då i en barnvagn utanför en förskola, där hennes mamma skulle hämta ett äldre syskon. Knappt två timmar återfanns flickan välbehållen i sin vagn, utanför ett köpcentrum några kilometer bort.

Kvinnans advokat Hans Billeskans säger att hon nekar till brottet.

Hon förnekar olaga frihetsberövande. Hon har inte haft uppsåt. När hon upptäcker att det ligger ett barn i vagnen blir hon rädd, förskräckt och chockad. Hon ställer barnvagnen och gör det på ett sådant sätt att den lätt ska upptäckas och stannar sedan i närheten för att förvissa sig om att barnet ska bli upphittat.

Kammaråklagaren Hedvig Lundblad menar att kvinnans agerande inte fråntar henne ansvar.

Även om det är som hon säger att det är först när hon kommer till köpcentret som hon inser att det finns ett barn i vagnen, så kan vi konstatera att hon inte ser till att barnet kommer tillrätta utan lämnar barnet åt sitt öde. Brottet fortsätter fram tills dess man hittar barnet.

Tingsrätten får pröva hennes avsikt, säger Hedvig Lundblad.

Minimistraffet för olaga frihetsberövande är ett års fängelse. Kvinnan åtalas även för ringa narkotikabrott.

About Sten

Check Also

Två till sjukhus efter villabrand

BrandTT Två personer har förts till sjukhus med oklara skador sedan en villa övertänts i …