Home / Utrikes / Europa / Lagkänsla bakom Sveriges Fed Cup-framgång
Sveriges tennisstjärna Rebecca Peterson under Australian Open i Melbourne i mitten av januari.

Lagkänsla bakom Sveriges Fed Cup-framgång

TennisTT

Lagkänslan har visat vägen till tre raka blågula segrar i Fed Cup-tennisen i Polen.

Besegras Ryssland i dagens kvalfinal väntar playoff till andradivisionen, World Group II, i april.

Det skulle givetvis vara jättestort, säger Sverigeettan Rebecca Peterson.

Det svenska Fed Cup-laget i tennis trivs i Zielona Góra. Under veckan har det blivit segrar mot Ukraina (2–1), Estland (2–1) och Bulgarien (3–0) i jakten på en plats i andradivisionen, World Group II, nästa år.

Jag tycker vi gjort ett fantastiskt jobb än så länge. Vi har slagit många bra lag. Trots att vi vann en väldigt tuff förstamatch mot Ukraina, som var otroligt bra gjort, backar vi ändå upp det med två vinster. Det tycker jag är väldigt, väldigt starkt, säger Sverigeettan Rebecca Peterson.

20-åring har imponerat

Peterson, rankad 54 i världen i singel, och Johanna Larsson, rankad 36 i dubbel, är Sveriges två viktigaste spelare. Men i fredagens utklassning av Bulgarien var Mirjam Björklund bärande när Peterson vilades.

20-åriga Björklund vann först i sin Fed Cup-singeldebut och dubbelsegrade sedan i par med Cornelia Lister.

Vi är ett positivt lag med väldigt bra team spirit. Det var superbra gjort av Mirjam, säger Rebecca Peterson och lyfter fram sammanhållningen i laget, där även reserven Caijsa Hennemann ingår.

Vi kommer väldig bra överens. Det viktiga när det gäller lag är att alla är med på samma noter, och är där för att göra det absolut bästa för laget – för att just laget ska vinna.

Ingen Sjarapova

Under lördagen väntar Ryssland, som besegrat Polen och Danmark, i en avgörande kvalfinal om vilket lag som får spela playoff till World Group II i april.

Daria Kasatkina, singelrankad 14 i världen, är lagets toppspelare. Tidigare världsettan Maria Sjarapova, som slog ut Peterson i Australian Open i Melbourne för drygt tre veckor sedan, saknas.

Det kommer att bli en väldigt tuff utmaning för oss, men varför skulle det inte gå? Vi ska definitivt gå in med bra självförtroende och är här för att vinna. Vi kommer ge allt till sista boll, säger den 23-åriga svenskan.

Peterson bekräftar att hon även ställer upp för Sverige vid ett eventuellt playoff senare i vår. Trots att det krockar med inledningen av grussäsongen och förberedelser inför Franska mästerskapen i Paris i maj.

Om vi skulle gå vidare skulle det vara så fantastiskt kul. Jag ska givetvis vara med, om det nu blir så.

About Sten

Check Also

Vaccintest i gång i Storbritannien

StorbritannienTT Frivilliga har börjat vaccineras i ett test med ett nytt vaccin mot coronaviruset i …