Home / Ekonomi / Arbetsmarknad / Leif Östling lämnar Svenskt Näringsliv
Leif Östling lämnar Svenskt Närinsgliv. Arkivbild.

Leif Östling lämnar Svenskt Näringsliv

EkonomiTT

Leif Östling lämnar ordförandeposten i Svenskt Näringsliv. ”Jag är nu inne på mitt 73:e levnadsår och det känns naturligt att överlämna ordförandeklubban till nya krafter”, skriver han i ett pressmeddelande.

”Uppmärksammade uttalanden av mig har initierat en angelägen debatt om vårt svenska skattetryck och vad skatterna levererar av välfärd till medborgarna, men jag har också fått kritik för drastiska uttalanden och ’skatteplanering’”, skriver han vidare.

Östling hamnade i fokus i samband med den så kallade paradisläckan, som visade att han hade miljontillgångar i lågskattelandet Malta.

I en intervju med SVT:s Uppdrag Granskning sade Östling ”Vad fan får jag för pengarna?”, i samband med att han resonerade om skattetrycket i Sverige och all skatt han betalar här. Kritiken mot uttalandet blev massiv.

TT har sökt Svenskt Näringsliv som inte vill kommentera. Svenskt Näringslivs styrelse ska enligt pressmeddelandet inom kort ”inom sig utse en ny ordförande för tiden fram till ordinarie stämma”.

About Sten

Check Also

Naken man körde full från badplats

BrottTT En överförfriskad man i 35-årsåldern bestämde sig på onsdagskvällen för att köra i väg …